Hyppää sisältöön

Poliisi jatkaa Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan etsintöjä – ”Meillä on selkeät kohteet, joita olemme haarukoineet”

Kahdesta henkirikoksesta epäilty Mika Moring pysyy edelleen vangittuna. Toisen tapauksen esitutkinta sai jatkoaikaa, kun syytteennoston määräaikaa jatkettiin elokuuhun.

Rikoksesta epäilty ja hänen autonsa Poliisin ottamissa kuvissa
Poliisi uskoo Mika Moringin liikkuneen Katja Miinalaisen katoamisen aikaan kuvassa olevalla autolla. Saara Arvan kadotessa Moring on liikkunut mahdollisesti mustalla Audilla. Kuva: Poliisi
Jesse Mäntysalo,
Mari Jäntti,
Marjatta Rautio
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi jatkaa vuonna 2019 kadonneen Saara Arvan ruumiin etsintöjä lähiviikkoina.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että 35-vuotias helsinkiläisnainen joutui useista rikoksista epäillyn Mika Moringin tekemän henkirikoksen uhriksi.

Viimeisin havainto Arvasta on tehty Neiturin kanavalla Konnevedellä 31. elokuuta 2019 kello 19–20.

– Jatkamme maastoetsintöjä loppukeväästä, kun lumet alkavat sulaa, kertoo tutkinnanjohtaja Esko Salo.

Moringin tuntomerkkeihin sopivasta miehestä ja mustasta Audista on tehty havainto 31. elokuuta 2019 kello 21 aikaan Tervossa Koskentiellä olevalla levähdyspaikalla.

Salon mukaan kadonnutta on etsitty aiemmin laajalla alueella maastosta ja vesistöistä. Etsinnät ovat keskittyneet Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueelle.

Nyt etsintäalue on entisestään tarkentunut.

– Meillä on selkeät kohteet, joita olemme haarukoineet.

Loppusuora lähestyy

Salo kertoo, että epäilty on viimeisin henkilö, joka on ollut Arvan kanssa tekemisissä yhteisellä automatkalla 2019.

– Ei löydetty mitään järkevää selitystä sille, että hän olisi omasta vapaasta tahdostaan kadonnut. Kun kävi ilmi, että hän on tämmöisen henkilön kanssa ollut reissussa, niin siitä nousi epäily, että hän on Saaran tappanut.

Salo ei usko, että Saara Arva voisi enää löytyä elossa. Vainajan etsinnöissäkin lähestytään pian loppusuoraa.

– Olemme todella aktiivisesti pyrkineet tätä asiaa hoitamaan ja tekemään eri toimenpiteitä. Nyt kieltämättä lähestyvät ne ajat, että pian on luovutettava.

Esitutkinnalle jatkoaikaa

Mika Moring pidätettiin ja vangittiin joulukuussa epäiltynä Katja Miinalaisen taposta.

Miinalaisen epäillään saaneen surmansa viime vuonna 14.–25. elokuuta. Hänen ruumiinsa on yhä kateissa.

Poliisin mukaan epäillyissä teoissa näyttää olleen tietty kaava, jossa Moring on ottanut naisia kyytiin, ajellut heidän kanssaan syrjäseuduilla ympäri Suomea ja kohdistanut heihin väkivaltaa. Häntä epäillään myös monista muista rikoksista.

Tiistaina käräjäoikeus määräsi Moringin pidettäväksi edelleen vangittuna taposta epäiltynä. Syytteennoston määräaikaa pidennettiin 10. elokuuta asti. Alun perin aikaa oli maaliskuun loppuun.

Miinalaisen tapauksen tutkinnanjohtajan Mari Päivärinnan mukaan tutkinta jatkuu, mutta hän ei halua kommentoida asiaa tarkemmin.

Yle on julkaissut Moringin nimen ja kuvan epäiltyjen rikosten poikkeuksellisuuden takia, ja koska poliisi arvioi julkaisusta olevan hyötyä tapausten selvittämisessä.

Suosittelemme sinulle