Hyppää sisältöön

Kurikan Lakkitehdas alkoi pullottaa omia oluitaan

Kurikan Lakkitehtaan panimo on alkanut pullottaa omia oluitaan. Pienpanimo siirtyi Järvenpäästä Kurikaan, entisen Lakkitehtaan kiinteistöön viime syksynä.

Keltainen, rapistunut suorakaiteen mallinen tehdasrakennus, jota kiertävät kahdessa kerroksessa ikkunarivistöt. Etualalla seisoo nainen selin.
Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema funkkisrakennus Kurikan Panttilassa on päässyt lakkitehtaasta pienpanimoksi ja ravintolaksi. Kuva: Anne Elhaimer / Yle
Anne Elhaimer
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaalle on saatu uusi pienpanimo, kun Kurikan Lakkitehdas on alkanut pullottaa omia oluitaan.

Kuukauden kuluessa yrityksen on tarkoitus saada olutta ulos myös muihin ravintoloihin sekä vähittäismyyntiin. Tämä edellyttää tarpeeksi suurta olutvarastoa, jotta myytävä ei heti lopu, kertoo panimon omistaja Juha Ollila.

Toistaiseksi oluita myydään vasta omissa ravintoloissa Kurikassa ja Järvenpäässä.

Pääosa Lakkitehtaan oluista on lagereita, mutta lisäksi kurikkalaispanimo tekee ale- ja vehnäolutta. Ensimmäinen pienerä vehnäolutta myytiin heti loppuun.

Tänä vuonna Lakkitehtaan tavoitteena on päästä noin 20 000 litran oluttuotantoon ja ensi vuonna yli tuplata tuotantonsa 50 000 litraan.

– Suurin osa pienpanimoista pyrkii pitämään tuotantonsa alle 70 000 litran, jotta ne välttävät liittymisen pullonpalautusjärjestelmään, Ollila sanoo.

Hän linjaa, että panimon omistajien tavoitteena on valmistaa oluita, joilla olisi myös kaupallista menestystä eivätkä ne jäisi vain olutharrastajien hifistelyyn, Juha Ollila linjaa.

Ennestään Etelä-Pohjanmaalla on jo Mallaskosken panimo Seinäjoella ja Mallaskuun Panimo Lapualla.

Suosittelemme sinulle