Hyppää sisältöön

Hurjavireinen Miro Heiskanen rikkoi merkittävän rajapyykin – suomalaispuolustajalla on mahdollisuudet vielä hurjempaan saavutukseen

Miro Heiskasesta tuli neljäs vähintään 60 pistettä yhden kauden aikana tehnyt suomalaispuolustaja.

Miro Heiskanen rikkoi kovan rajapyykin.
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Dallas Starsin Miro Heiskasesta tuli yön NHL-kierroksella kaikkien aikojen neljäs suomalaispuolustaja, joka on tehnyt vähintään 60 pistettä yhden kauden aikana. Suomen puolustajatähti keräsi tehot 1+1 Dallasin taipuessa Seattle Krakenille jatkoajalla 4–5.

Heiskasen kauden 60:s piste syntyi heti ottelun alussa ylivoimamaalin kera. Heiskanen laukoi ja kiekko pomppasi päätypleksin kautta maaliin. Osuma oli suomalaiselle 11:s tällä kaudella.

Dallas tuli vain alle sekunti ennen varsinaisen peliajan loppua tasoihin Jamie Bennin maalilla. Heiskanen sai maaliin kakkossyötön. Kraken vei kuitenkin lopulta ottelun Adam Larssonin jatkoaikamaalilla.

Heiskasella on nyt kasassa 61 pistettä. Suomalaisen yhden kauden piste-ennätys on parantunut roimasti, sillä ennen tätä kautta se oli 36 pistettä.

Suomalaispuolustajista kaikkien aikojen tehokkain yhdellä kaudella on Reijo Ruotsalainen. Hän teki 73 pistettä kaudella 1984–1985. Heiskanen on nyt siis tilastossa neljäntenä kahden pisteen päässä kolmospaikalla olevasta Risto Siltasesta.

Heiskanen on hurjassa vireessä, sillä viimeisen 11 ottelun aikana hän on tehnyt peräti 19 pistettä. Hän on tällä hetkellä 69 pisteen tahdissa.

Starsilla on 11 runkosarjaottelua jäljellä, joten 70 pisteen rajapyykki on mahdollinen, mikäli 23-vuotias Heiskanen pysyy terveenä. Suomalaispakeista 70 pistettä on rikkonut vain Ruotsalainen.

Teuvo Teräväinen kuvassa
Teuvo Teräväinen tuuletti ratkaisumaalia. Kuva: Getty Images

Teräväinen ratkaisijana

Metropolitan-divisioonan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Carolina Hurricanes ja New York Rangers hakivat jo kenties asetelmia kevään pudotuspeleihin. Tiukan kamppailun voittomaalista vastasi Carolinan Teuvo Teräväinen, joka maalasi reilu kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jesperi Kotkaniemi sai maaliin syöttöpisteen.

Maali oli Teräväiselle kauden 11:s. Kaapo Kakko vastasi Rangersin toisesta osumasta.

Edellisen ottelun tapaan sentterinä pelannut Patrik Laine napsi kaksi syöttöpistettä, kun hänen edustamansa Columbus Blue Jackets päihitti maalikarkeloissa Washington Capitalsin jatkoajalla 7–6.

Edellisessä ottelussa seurahistoriaa tehnyt Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov saalisti niin ikään kaksi syöttöpistettä. Pudotuspelipaikasta taisteleva pantterilauma hävisi Philadelphia Flyersille 3–6.

Suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui 28 kertaa ja sai syöttöpisteen, kun Nashville voitti Buffalon 7–3. Sarosille merkattiin syöttöpiste Nasvillen neljänteen maaliin.

NHL-tuloksia 22.3.

New York Rangers-Carolina 2–3
N: Kakko 1+0
C: Teräväinen 1+0
C: Kotkaniemi 0+1

Buffalo-Nashville 3–7
N: Saros 28 torj + 0+1

Washington-Columbus ja 6–7
C: Laine 0+2

Philadelphia-Florida 6–3
F: Barkov 0+2
F: Luostarinen 0+1

New Yersey-Minnesota ja 1–2

Montreal-Tampa 3–2

Boston-Ottawa 2–1

New York Islanders-Toronto 7–2

St. Louis-Detroit vl 2–3

Winnipeg-Arizona 2–1

Dallas-Seattle ja 4–5
D: Heiskanen 1+1
D: Hintz 0+1

Anaheim-Calgary 1–5

Vancouver-Vegas 3–4

Suosittelemme sinulle