Hyppää sisältöön

Hippoksen uuden pesäpallostadionin pääkatsomo saanut jo katon päälleen

Jyväskylän uuden pesäpallostadionin rakentaminen etenee aikataulussa. Vanhan stadionin viereen rakennettavan uuden stadionin on määrä olla valmis kesäkuun loppuun mennessä.

Hippoksen uuden pesäpallostadionin pääkatsomo
Hippoksen uuden pesäpallostadionin pääkatsomoon tulee 1500 katettua istumapaikkaa. Kuva: Kalle Pallonen / Yle
Kalle Pallonen

Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentaminen Jyväskylässä käynnistyi maansiirtotöillä kesäkuussa 2022.

Talven aikana stadionin pääkatsomo on kohonnut paikalleen ja saanut katteen päälleen.

– Aikataulussa ollaan. Katsomorakennuksen pitäisi olla pääsääntöisesti valmiina huhtikuun loppuun mennessä, kertoo Nikke Tuhkanen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Esimerkiksi tummansinisten istuimien asentaminen jää myöhempään vaiheeseen. Uuden stadionin myyntipisteet sisältyvät katsomorakennukseen, samoin kuin wc tilat ja invahissi.

Katsomorakennuksesta löytyvät myös pukukopit ja tilat toimitsijoille sekä medialle, sekä niin sanottu sisäkatsomo VIP-vieraille. Katsomorakennuksen alle tulee myös varastotilaa.

Näkymä Hippoksen uuden pesäpallostadionin pääkatsomosta
Näkymä pääkatsomon ylimmältä riviltä. Kuva: Kalle Pallonen / Yle

Hiekkatekonurmen asentaminen alkaa toukokuussa

Katsomorakennuksen jälkeen seuraava työvaihe on kenttäalueen rakentaminen.

– Toivottavasti saadaan mahdollisimman nopeasti lumet ja routa sulamaan, niin päästään asentamaan tekonurmimattoa. Se määrittää lopullisesti aikataulun, kertoo Tuhkanen.

Uudesta kentästä tulee punainen, ja stadionin on määrä valmistua kesäkuun loppuun mennessä.

Hippoksen uuden pesäpallostadionin sisäänkäyntiportti
Sisääntuloportti lipunmyyntipisteineen odottaa jo stadionrakennuksen ja Monitoimitalon välissä. Kuva: Kalle Pallonen / Yle

Yksi elementti stadionilla on jo valmiina, sillä sisääntuloportti on jo paikallaan.

– Se siihen ilmeistyi pari viikkoa sitten. Siihen mahtuu useampikin jono, niin ei pitäisi tulla hirvittäviä ruuhkia, toteaa Tuhkanen.

Uuden stadionin vieressä sijaiteva Hippoksen vanha pesäpallopyhättö sen sijaan puretaan, ja soveltuvilta osin hyötykäytetään muualla.

– Tällä hetkellä meillä on selvitys käynnissä mitä pystytään hyödyntämään. Esimerkiksi vanhan kentän tekonurmimatto siirretään Kahakadun liikuntapuistoon, kertoo Nikke Tuhkanen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Suosittelemme sinulle