Hyppää sisältöön

Nämä neljä kysymystä jakavat puolueita eniten – katso video

Ylen puoluekoneessa neljään väitteeseen oli tullut yhtä monta kyllä- ja ei-vastausta. Toimittaja Sara Salmi käy läpi, mitkä kysymykset jakavat puolueiden mielipiteitä eniten.

Sara Salmi

On monia asioita, joista puolueet ovat keskenään eri mieltä. Mutta mitkä kysymykset ovat sellaisia, jotka jakavat puolueita eri leireihin kaikista eniten?

Ylen puoluekoneessa neljään vaalikoneväitteeseen on tullut tasan yhtä monta kyllä-vastausta ja ei-vastausta. Muissa väitteissä puolueiden kannat ovat painottuneet enemmän tai vähemmän jompaankumpaan suuntaan.

Katso videolta, mitkä neljä väitettä jakavat puolueita eniten ja miten kannat jakautuvat. Puolueiden lyhenteet voit tarkistaa tästä jutusta videon alapuolelta.

Ylen puoluekoneeseen vastanneet puolueet ja niiden lyhenteet ovat vihreät (Vihr.), RKP, SDP, vasemmistoliitto (Vas.), kokoomus (Kok.), perussuomalaiset (PS), nyt-liike (Liik.), keskusta (Kesk.), kristillisdemokraatit (KD), kansalaisliitto (KaL), Suomen kommunistinen puolue (SKP), liberaalipuolue (Lib.), korjausliike (KL), eläinoikeuspuolue (EOP), Suomen kansa ensin (SKE), avoin puolue (AP), sinimusta liike (SML), kristallipuolue (Kristall.), feministinen puolue (FP) ja vapauden Liitto (VP).

Puoluekoneeseen ovat vastanneet puolueiden puheenjohtajat. Listalta puuttuvat piraattipuolue ja valta kuuluu kansalle -puolue, jotka eivät vastanneet Ylen puoluekoneen kysymyksiin siihen annetussa ajassa.

Voit keskustella aiheesta 23.3.2023 kello 23.00 asti.

Lisää Antti Kurran ja Sara Salmen lyhyitä uutisvideoita löydät Yle Areenasta.

Suosittelemme sinulle