Hyppää sisältöön

Janna Jyrkisen tavoite MM-kisoissa täyttyi heti – 16-vuotias lahjakkuus ei enää jännitä: ”Nyt on paljon rauhallisempaa”

Janna Jyrkinen eteni vapaaohjelmaan taitoluistelun MM-kisoissa.

Janna Jyrkinen luisteli vapaaohjelmaan.
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensimmäisissä taitoluistelun MM-kisoissaan kilpaileva yksinluistelija Janna Jyrkinen selvitti tiensä Japanin Saitamassa pidettävien kisojen vapaaohjelmaan.

Jyrkinen varmisti jatkopaikkansa heti suorituksensa jälkeen. Hän sai tuomariraadilta pisteet 56,06, jotka jäävät yli kuuden pisteen päähän 16-vuotiaan urheilijan tällä kaudella luistelemasta ennätyksestä.

Aiemmin tänä talvena Espoossa pidetyissä EM-kisoissa hienosti seitsemänneksi sijoittuneen Jyrkisen tavoite MM-kisoissa täyttyi saman tien.

– Olen tosi iloinen, että olen kisaamassa täällä. Päätavoitteeni oli päästä vapaaohjelmaan. Vapaaohjelmassa yritän tehdä parhaani, Jyrkinen kertoi Yle Urheilulle.

EM-kisojen lyhytohjelmassa Jyrkinen luisteli pisteet 60,77.

Urheilija itse oli tyytyväinen MM-suorituksestaan. Hän kilpaili varmasti, vaikka suoritus ei aivan täydellinen ollutkaan. Jyrkinen horjahti ohjelman aikana kerran.

– Taistelin, että pysyisin pystyssä. Muuten ei ollut suurempia virheitä kuin se yksi, Jyrkinen näki.

Ei enää jännitä

Jyrkinen teki arvokisadebyyttinsä EM-kisoissa. Hän sanoo, että EM-kisoissa oli kotiyleisöstä johtuen enemmän jännitystä.

– EM-kisojen jälkeen minua ei hirveästi jännitä mitkään muut kisat, koska siellä oli niin paljon katsojia ja ääntä. Nyt on paljon rauhallisempaa ja helpompaa.

Naisten vapaaohjelma on ohjelmassa perjantaina. Vapaaohjelmaan eteni lyhytohjelman 24 parasta luistelijaa. Jyrkinen oli lyhytohjelman 21:s.

– Nämä ovat vasta ensimmäiset MM-kisat minulle, joten en voi laittaa niin suuria piste- tai sijoitustavoitteita.

MM-kisoissa Jyrkinen kohtaa Euroopan kärjen lisäksi myös muut huiput. Jyrkinen elää unelmaansa.

– En voi vieläkään uskoa, että olen samoissa kisoissa tällaisten urheilijoiden kanssa. Tämä on mielenkiintoista.

Suosittelemme sinulle