Hyppää sisältöön

Suomalaiset innostuivat Nato-lipuista – asiasta uutisointi kiihdytti myynnin nollasta sataan

Turkin ja Unkarin lupaukset ratifioida Suomen Nato-jäsenyys vauhditti Nato-lippujen myyntiä.

Sinivalkoinen Nato-lippu.
Naton lippu koostuu valkoisesta kompassiruususta, josta leviää neljä valkoista viivaa sivuille tummansinisellä taustalla. Kuva: Pertti Aherva/Yle
Minna Kaipainen

Ihmiset ovat innostuneet ostamaan koteihinsa Nato-lippuja.

Esimerkiksi Kouvolassa sijaitsevan omakotitalon lipputankoon ilmestyi joksikin aikaa Nato-lippu sen jälkeen, kun Suomi oli päättänyt jättää hakemuksen Natoon. Myös Imatralla on tehty hiljattain havainto Nato-lipusta.

Valtioiden lippujen myyntiin erikoistuneesta tamperelaisesta National Flags shop -verkkokaupasta kerrotaan, että puolen vuoden aikana lippuja on mennyt noin 500 kappaletta. Sitä ennen tilausmäärät olivat mitättömiä.

Tilausmäärät ovat nousseet erityisesti viime viikkoisten uutisten jälkeen, jolloin Unkari ja Turkki ilmoittivat aikomuksistaan ratifioida Suomen Nato-jäsenyyden. Kolmestakymmenestä Nato-maasta Unkari ja Turkki ovat viimeiset, jotka eivät vielä lopullisesti ole hyväksyneet sopimusta.

Myös toisesta pirkanmaalaisesta lippuja ja mainostuotteita valmistavasta yrityksestä kerrotaan, että Nato-lippujen menekki on kasvanut. Ukrainan lipun kaltaista innostusta ei ole syntynyt, mutta monet yksityishenkilöt ovat tilanneet lippua sekä pöytä- että salkolippuna. Kokonaistilausmäärät ovat joitakin kymmeniä.

– Tänäänkin on tullut muutamia tilausvahvistuksia, sanoo Printscorpion toimitusjohtaja Tommi Helminen.

Nato-lippu tuli aitoolaisen Printscorpion valikoimaan viime kesänä asiakkaan toiveesta.

Helsinkiläinen Salainen Agentti kertoo saavansa 20-30 Nato-lipputilausta viikossa. Myynti kasvaa aina, kun Suomen jäsenyyden nytkähtämisestä eteenpäin uutisoidaan.

Suosittelemme sinulle