Hyppää sisältöön

Veturinkuljettajien työkiistassa neuvottelutulos – torstaina se joko hyväksytään tai hylätään

Veturinkuljettajien työkiistan osapuolet hakivat keskiviikkona ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvottelutulos syntyi, ja sitä käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnoissa.

Lakosta ilmoittava nättötaulu rautatieasemalla.
Veturinkuljettajien lakko on pysäyttänyt junaliikenteen Suomessa. VR on ilmoittanut peruvansa kaikki junavuorot niin kauan kuin lakko kestää. Kuva: Matti Myller / Yle
Marica Paukkeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Veturinkuljettajia koskevassa työriidassa on saavutettu valtakunnansovittelijan johdolla neuvottelutulos. Ratkaisua käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnoissa, ja käsittelyn lopputuloksesta kerrotaan torstaina alkuiltapäivästä.

Valtakunnansovittelija kertoo neuvottelutuloksen syntymisestä Twitterissä.

RAU kertoo hallintonsa käsittelevän tulosta aamulla.

VR on perunut torstaille suunnitellut junavuorot. VR:n viestinnästä kerrotaan, että junaliikenteen normalisoiminen vie noin vuorokauden. Jos sopu syntyy torstaina, ensimmäiset junat saadaan liikkeelle perjantaiaamuna.

Koko junaliikenteen normalisoiminen vie noin vuorokauden.

Vaikeat neuvottelut ovat jatkuneet helmikuusta saakka

Veturinkuljettajien työriitaa on soviteltu helmikuusta alkaen. Osapuolet ovat kuvanneet neuvotteluita vaikeiksi.

Ennen tämän neuvottelutuloksen syntymistä työntekijäliitto ehti hylätä kaksi sovittelijan tekemää sovintoehdotusta. Lisäksi RAUn edustajisto kaatoi viime viikon loppupuolella neuvottelijoiden yhdessä sorvaaman neuvottelutuloksen.

RAUn mukaan veturinkuljettajien työssäjaksamiseen liittyvät asiat ovat muodostuneet neuvotteluiden kynnyskysymykseksi. Työntekijäliitto on esittänyt muun muassa kuljettajien viikkolevon yhteydessä pidettävän yhtäjaksoisen vapaan pidentämistä. Työnantajia edustava Palta on taas tulkinnut RAUn vaatimusten ylittävän niin sanotun yleisen linjan.

Maanantaina alkanut lakko on pysäyttänyt koko junaliikenteen Suomessa.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 23. maaliskuuta kello 23.een saakka.

Juttua muokattu klo 21.15: VR korjaa sitä, milloin junia saadaan liikkeelle. Ensin kerrottiin, että torstai-iltana, mutta aika muuttui perjantaiaamuksi.

Suosittelemme sinulle