Hyppää sisältöön

Poliisi odottaa Rautjärven kirkon tulipalotutkinnassa viimeisiä laboratoriotuloksia – sen jälkeen on johtopäätösten aika

Rautjärven puinen kirkko paloi kivijalkaan saakka 25. joulukuuta 2022. Poliisi odottaa vielä viimeisistä laboratorionäytteistä tuloksia.

Palaneen kirkon rauniot.
Rautjärven kirkko paloi 25. joulukuuta 2022. Kuva otettu 26. joulukuuta 2022. Kuva: Marika Anttonen / Yle
Riitta Väisänen

Kaakkois-Suomen poliisi on jatkanut Rautjärven kirkon joulukuisen tulipalon tutkintaa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielisen mukaan tutkinnassa ei ole viime viikkoina ilmennyt uutta. Varmuutta esimerkiksi siitä, sytyttikö epäiltynä oleva iäkäs mies palon, ei ole. Epäilty löytyi kuolleena omakotitalonsa pihalta.

Toisaalta uusiakaan epäiltyjä ei ole ilmestynyt.

Poliisi odottaa vielä laboratoriotuloksia viimeisistä näytteistä. Tielinen ei tutkinnallisista syistä yksilöi, millaisista näytteistä on kyse.

– Sen jälkeen aletaan katsoa, onko enää mitään tehtävissä, Tielinen kertoo.

Poliisi katsoo kevään aikana, onko kaikki käytettävissä olevat tutkintatoimenpiteet tehty. Jos on niin sitten on vuorossa näytön arviointi.

– Tutkinta lopetetaan, jos esitutkinnassa ilmenee, ettei ketään vastaan voida nostaa syytteitä, Tielinen kertoo.

Päätöksen aika on Tielisen arvion mukaan loppukevään aikana.

Vuonna 1881 valmistunut Rautjärven puinen kirkko paloi kivijalkaan saakka 25. joulukuuta 2022. Kirkossa oli meneillään jumalanpalvelus, kun paikalla olijat havaitsivat tulipalon. Kirkossa oli noin 30 ihmistä, jotka pääsivät pakenemaan.

Poliisi tutkii paloa törkeänä tuhotyönä.

Seurakunta pohtii alueen tulevaisuutta

Ruokolahden seurakunta on alkanut pohtia palaneen kirkon alueen tulevaisuutta. Seurakunta perusti helmikuussa työryhmän selvittämään asiaa.

Asiaan on ottanut kantaa muun muassa Etelä-Karjalan liitto, joka lähetti seurakunnalle tammikuussa vetoomuksen. Maakuntaliitto esittää kappelin rakentamista kirkon tilalle.

Kappelin voisi liiton mielestä mitoittaa 200 ihmiselle, ja siellä voitaisiin järjestää jumalanpalveluksia ja muita kirkollisia tilaisuuksia.

Seurakunta aloitti vakuutuskorvausneuvottelut vakuutusyhtiön kanssa vuoden 2023 alkupuolella. Seurakunnan arvion mukaan neuvotteluissa menee vähintään puoli vuotta.

Kirkkoherra Leena Haakana kertoi aiemmin seurakunnan tiedotteessa, että muun muassa vakuutusyhtiön ratkaisu määrittelee kirkon alueen tulevaisuuden.

Suosittelemme