Hyppää sisältöön

Kuopio ja KalPa hakevat junioreiden jääkiekon MM-kisoja

Kuopion kaupunki ja KalPa haluavat järjestää jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat huhtikuussa 2024 Kuopiossa.

Joukkue on kokoontunut jäälle.
Kuopion kaupunki ja KalPa haluavat järjestää alle 18-vuotiaiden MM-kisat ensi vuonna Kuopion jäähallissa. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Helmi Nykänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion kaupunki ja jääkiekkoseura KalPa tavoittelevat junioreiden jääkiekon maailmanmestaruuskisoja Kuopioon.

Kaupungin mukaan hakemus jätetään Suomen jääkiekkoliitolle tällä viikolla. Tavoitteena on, että alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta kisattaisiin Kuopiossa ensi huhtikuussa.

– U18-kisat on korkein jääkiekon tapahtuma, mikä on mahdollista saada Kuopioon. Miesten MM-kisoihin Kuopion halli on liian pieni. U20-kisatkin ovat nykyään sen kokoiset, että Kuopion reilun viiden tuhannen katsojan halli on niihin liian pieni, sanoo KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman.

Kisoissa pelaa kymmenen maata kahdessa eri lohkossa. KalPa käy myös parhaillaan neuvotteluja mahdollisen toisen alueen kisapaikkakunnan eli Iisalmen Peli-Karhujen kanssa toisen lohkon otteluiden järjestämisestä.

Iisalmessa ei ole tehty vielä päätöstä hakea kisoja. Kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen kertoo, että asiasta on keskusteltu myönteisessä hengessä IPK:n kanssa.

Saksmanin mukaan on hyvin todennäköistä, että jos kisat saadaan Kuopioon, niissä nähdään myös kalpalaisia.

– Varmastikin KalPa-organisaatiossa on kolmesta neljään pelaajaa, jotka kamppailisivat kisapaikasta. Aina on kyse siitä, että pelaaja ei ole loukkaantunut sillä hetkellä.

Ensi vuoden nuorten jääkiekon MM-kilpailusta ovat kiinnostuneet myös Lahti ja Heinola. Viimeksi alle 18-vuotiaiden kisat järjestettiin Suomessa Lappeenrannassa ja Imatralla vuonna 2014.

Suosittelemme sinulle