Hyppää sisältöön

Joel Pohjanpalo vitsaili historiallisesta maalista ennen kuin kukaan avasi suutaan: ”Voisiko joku olla kysymättä siitä?

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on edessä tunteikas paluu Parkenin stadionille. Katso jalkapallon maailmankartta -jakso Tanskasta tämän jutun pääkuvan paikalta.

Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää Huuhkajien EM-karsinnat kanavillaan. Suora lähetys Tanska-ottelusta torstaina klo 21 alkaen TV2:ssa, Areenassa ja Yle-sovelluksessa. Ottelu alkaa klo 21.45.

KÖÖPENHAMINA. Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen torstaiseen EM-karsintojen avaukseen sisältyy paljon suuria tunteita.

Huuhkajat palaa Parken-stadionille, missä joukkue puolitoista vuotta sitten pelasi ensimmäisen EM-kisaottelunsa.

Silloin Huuhkajat ylsi temppuun, johon monikaan ei uskonut: se kukisti kotikentällään pelanneen Tanskan 1–0.

Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin tanskalaistähti Christian Eriksenin taistelu elämästään.

Eriksen selvisi ja palasi pelikentille. Parkenilla häntä ei kuitenkaan valitettavan loukkaantumisen vuoksi nähdä.

Joel Pohjanpalo paljastaa videolla, ettei ole juurikaan miettinyt Huuhkajien edellistä kohtaamista Tanskaa vastaan.

Joel Pohjanpalo on saanut vastata väsymykseen asti Parken-aiheisiin kysymyksiin. Hän iski Suomen voittomaalin EM-kisoissa.

– Voisiko joku olla kysymättä siitä viime kerran maalista? hyökkääjä totesi nauraen jo ennen haastattelua.

Pohjanpalo kertoi, ettei ole puolentoista vuoden aikana juurikaan palannut kesäkuun 2021 tapahtumiin.

– Totta kai siinä kohtaa, kun näimme lohkon ja ensimmäinen peli on Tanskaa vastaan vieraissa, se tuli mieleen. Sinänsä harmi, että Eriksen on loukkaantuneena, eikä pääse osallistumaan matsiin. Mutta hieno tapahtuma tulee varmasti meille ja tanskalaisille, Pohjanpalo povasi.

Teemu Pukille Parken on tullut tutuksi, sillä hän vieraili entisen seuransa, Bröndby IF:n kanssa stadionilla lukuisia kertoja.

Silti viimeisin ottelu on ollut Pukin ikimuistoisin stadionilla.

– Viimeksi oli aika raju matsi, se on onneksi unohdettu. Toivottavasti nyt tulee pelkästään hyvä futisottelu, Pukki kuittasi.

Suomen ja Tanskan pelaajat järkyttyivät Christian Eriksenin tuupertumisen jälkeen EM-avauksessa.
Kesäkuun 12. päivän 2021 tapahtumat ovat puhuttaneet EM-karsintojen avausottelun alla. Kuva: 2021 Getty Images

Kööpenhaminaan suomalaishyökkääjä sen sijaan palaa aina mielellään.

– Tämä oli kotini neljä vuotta. Vanhempi tyttäreni syntyi Suomessa, mutta asui ensimmäiset kuukautensa täällä. Ajoimme vanhojen kotikontujen ohi tänne tullessa. Tämä on ihan paras kaupunki, missä ulkomaankiertueella olen asunut, Pukki hehkutti.

Teemu Pukki viihtyi Bröndbyssä.
Teemu Pukki muistelee lämmöllä Tanskan vuosiaan. Kuva: FrontzoneSport via Getty Images

Robin Lod pelasi täydet minuutit Tanskaa vastaan, eivätkä EM-kisojen tapahtumat ole pyyhkiytyneet mielestä.

– Onhan se ylivoimaisesti tunteellisin matsi urani aikana. Kaikki, mitä pelin aikana tapahtui: Eriksen, voitto, ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoissa pelaaminen... Varmasti tunteellista mennä sinne takaisin, Lod mietti.

Jo tähän mennessä kokemus on ollut hyvin erilainen kuin kesällä 2021. EM-kisojen aikaan joukkue eli tiukassa koronakuplassa. Huuhkajilla oli hotellissa oma sisäänkäyntinsä rakennuksen sivuovesta ja joukkueen alue oli tiukasti rajattu. Kulkemiseen käytettiin tavarahissiä.

– Olihan se vaikeaa katsoa ikkunasta, kun muut nauttivat auringosta ja kesästä. Kiva, että olemme päässeet normaaliin arkeen ja nyt näkee muitakin ihmisiä. Onneksi se aika on ohitse! Lod nauraa.

Yksi rajoitusten vapautumisesta nauttineista on Marcus Forss, jolle entiset joukkuekaverit ovat antaneet vinkkejä Kööpenhaminaan.

– Auttaa mieltä todella paljon, kun nyt pystyy olemaan vapaammin. Olen käynyt kävelyillä ja parissa kahvilassa ympärillä. Vanhassa joukkueessani Brentfordissa oli paljon tanskalaisia. Olen kysellyt heiltä, missä kannattaa käydä, Forss paljasti.

Marcus Forss
Marcus Forssin edellisessä seurajoukkueessa Brentfordissa pelasi paljon tanskalaisia. Kuva: IMAGO/Pro Sports Images/ All Over Press

Ennen Tanska-ottelua myös Forssin mielessä ovat pyörineet kesän 2021 tapahtumat. Hän pääsi ottelun lopulla vaihdosta kentälle.

– Minulle tuloksella ei ollut niin kauheasti väliä. Voitto oli iso asia, mutta minulle oli tärkeintä, että Eriksen selvisi. Myöhemmin, kun tapasin hänet Brentfordissa, oli iso asia nähdä, että hänellä on kaikki hyvin.

Robert Ivanov oli jo EM-kisoissa Huuhkajien mukana, mutta vielä kesällä 2021 vastuuta ei juurikaan tullut. Ivanov seurasi kuitenkin tapahtumia läheltä vaihtopenkiltä.

– Olin todella innoissani, kun näin, että kohtaamme juuri Tanskan. Se on tavallaan eräänlainen ympyrän sulkeutuminen. Totta kai ottelussa tapahtui varmasti uran mieleenpainuvin asia, mutta onneksi kaikki meni hyvin, Ivanov sanoitti.

Oliver Antman ei ollut vielä kesällä 2021 Huuhkajien mukana, mutta seurasi Suomen miesten maajoukkueen ensimmäistä EM-ottelua televisiosta.

– Katsoin peliä itse asiassa tyttöystäväni perheen luona. Meillä oli juhlat siellä. Oli se aika shokeeraava kokemus. Ihan vain tv:n välityksellä kun tuli tuollainen fiilis, en pysty edes kuvittelemaan, mitä se oli paikan päällä. Voittoa oli aika vaikea juhlia matsin jälkeen, Antman kommentoi.

Oliver Antman.
Oliver Antmanille Parken on tuttu paikka, sillä hän debytoi Tanskan liigassa vain 17-vuotiaana. Hän edusti Nordsjöllandia. Kuva: FrontzoneSport via Getty Images

Päävalmentaja Markku Kanerva olisi toivonut, että Eriksen olisi ollut pelikunnossa ja Tanskan kokoonpanossa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kertoo videolla, millaisia tunteita paluu Parkenille herättää.

– Olisi ollut hienoa nähdä, miten hänet otetaan vastaan. Olisi ollut mukava tavata hänet pelin jälkeen. Onhan se tietenkin vieläkin mahdollista tavata hänet ja vaihtaa muutama sana hänen kanssaan.

Suosittelemme sinulle