Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen rikkoi huiman rajapyykin kolmatta kertaa NBA-urallaan

Lauri Markkanen rikkoi NBA-urallaan kolmatta kertaa 40 pisteen rajapyykin. Utah-valmentaja Will Hardy harmitteli tappiota: ”Näytimme hitaalta”.

Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen oli tehokkaalla pelipäällä. Kuva: Getty Images
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Utah Jazzin edellisestä ottelussa selkävaivojen takia sivussa ollut Lauri Markkanen palasi NBA-parketeille ryminällä, kun hän pussitti 40 pistettä Portlandia vastaan. Markkasen kova iltapuhde ei kuitenkaan edesauttanut Utahia voittoon, sillä vierasjoukkue Portland oli parempi lukemin 127–115.

Kyseessä on Markkasen NBA-uran kolmas vähintään 40 pisteen ottelu. Suomalaistähden piste-ennätys on vuoden alussa Houstonia vastaan tehty 49 pistettä.

Utah aloitti ottelun lupaavasti ja johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen pistein 34–29. Ottelun kuluessa peli kääntyi kuitenkin Portlandille.

Utahin päävalmentaja Will Hardy antoi Portlandille vuolaat kehut ja harmitteli joukkueensa puolustuspelaamista.

– Kunnia Portlandille, he ansaitsivat voiton. He pelasivat paljon paremmin kuin me. Meidän pitää tehdä hyvää työtä puolustaessamme koria. Olimme koko illan myöhässä yrittäessämme estää palloa perille. Näytimme askeleen hitaalta kaikessa puolustuksellisessa pelaamisessamme, Hardy sanoi Utahin nettisivujen mukaan.

Portlandia vastaan Markkanen saalisti 12 levypalloa. Kyseessä on hänen kolmas tupla-tuplansa neljässä edellisessä ottelussa. Hän on tehnyt tällä kaudella kaiken kaikkiaan 28 tupla-tuplaa.

Markkasen pelitilanneheittojen saldo oli 14/23. Niistä kolmosia oli 4/12.

Markkanen oli ottelun pistekuningas. Portlandin ykköstähti oli 30 pistettä iskenyt Damian Lillard.

Kymmenestä edellisestä ottelustaan Utah on onnistunut voittamaan neljä. Utah pelaa seuraavaksi perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun se kohtaa Milwaukeen.

Lauri markkanen
Lauri Markkanen teki kolmatta kertaa NBA-urallaan 40 pistettä. Kuva: Getty Images

Suosittelemme sinulle