Hyppää sisältöön

Joku vie liikuntapaikkojen pukukaapeista auton avaimet ja parkkipaikalta auton

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan helmi-maaliskuussa on sattunut huomattavan paljon autovarkauksia. Toiminta-alue on laaja, aina Vantaalta Hyvinkäälle.

Poliisin hihamerkki ja poliisi-teksti selässä.
Pukukaappimurtajan toiminta-alue on poliisin mukaan laaja. Tekijäksi epäillään samaa henkilöä. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Tuulia Thynell

Liikuntapaikkojen autovarkaudet ovat työllistäneet Itä-Uudenmaan poliisia pari viime kuukautta.

Poliisin mukaan kuntosalien tai muiden liikuntapaikkojen pukukaapeista on viety auton avaimia, samalla on viety auto parkkipaikalta.

Pukukaappimurtaja on vienyt mukanaan myös muuta omaisuutta, kuten puhelimia ja kenkiä. Poliisin mukaan tekijä vaikuttaa toimivan laajalla alueella, aina Vantaalta Hyvinkäälle asti.

– Pukukaappimurroissa tekotapa on ollut nyt samanlainen, ja siksi epäilemme samaa tekijää näihin kaikkiin tapauksiin. Pukukaappimurrot eivät sinänsä ole mikään uusi ilmiö, vaan niitä tapahtuu silloin tällöin tasaiseen tahtiin, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja tiedotteessa.

Useilla liikuntapaikoilla neuvotaan asiakkaita jättämään arvotavarat säilytykseen erillisiin turvalokerohin, mutta kaikkialla niitä ei ole saatavilla. Myöskään turvakameroita ei pukuhuonetiloissa ole.

Topinoja muistuttaa, ettei liikuntapaikkojen pukuhuoneisiin kannata tuoda arvokasta omaisuutta.

– Parhaiten rikoksia liikuntapaikkojen pukuhuonetiloissa ehkäisevät valppaat asiakkaat. Epäilyttävän näköisestä toiminnasta pukukaapeilla kannattaa käydä ilmoittamassa liikuntapaikan henkilökunnalle.

Suosittelemme sinulle