Hyppää sisältöön

Yle Uutisten vastaava päätoimittaja: Ministeri Lintilän puheiden ruotiminen on tärkeää, mutta alkoholinkäytöstä uutisointi meni liiallisuuksiin

Päätoimittaja kertoi arvionsa Radio Suomen Pohjanmaan iltapäivälähetyksessä, jossa yleisö pääsi esittämään kysymyksenä Jouko Jokiselle ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalle.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja uutispäätoimittaja Jouko Jokinen Yle Pohjanmaan studiossa Seinäjoella.
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja uutispäätoimittaja Jouko Jokinen Ylen Seinäjoen radiostudiossa. Kuva: Tarmo Niemi / Yle
Tuomo Rintamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Uutisten vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila vastasivat yleisön kysymyksiin Radio Suomen Pohjanmaan iltapäivälähetyksessä. Yksi yleisöltä tullut kysymys koski elinkeinoministeri Mika Lintilän alkoholinkäyttöön liittyvää uutisointia.

Kysyjän mielestä Lintilän alkoholinkäyttö on otettu Ylellä silmätikuksi nimettömiin ja vahvistamattomiin lähteisiin nojaten.

Jokinen pohti asian uutisointia: Kyse on hänen mukaansa ministerin luotettavuudesta ja siitä onko hän puhunut totta. Kysymys on todella tärkeistä asioista, ei yhdestä tai kahdesta lonkerosta.

– Hankala tapaus, aika tulee näyttämään miten se asettuu. Jos Yle olisi vaiennut siitä, se olisi ollut kummallista. Käsittelimme asiaa mielestäni asiallisesti. Oma mielipiteeni on, että asian käsittely suomalaisessa mediassa meni jollakin tavalla yli ja kohtuuttomuuksiin, Jokinen kertoi.

Jokinen ja Ylä-Anttila vierailivat Seinäjoella torstaina.

Alueellisuus on Ylen kruununjalokivi

Toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sai vastattavakseen kysymyksen Ylen budjettiin kohdistuvista leikkauspaineista.

Hänen mukaansa leikkauksia ei voi toteuttaa ilman, että kansalaisten saama palvelu ja sisällöt heikkenevät.

Budjettileikkaukset vaikuttaisivat kanavien määrään, sisältöön ja siihen minkälaista katseltavaa ja kuunneltavaa jatkossa löytyy esimerkiksi Areenasta.

– Käydään eduskuntavaalit ensin. Ymmärrän valtiontalouden ongelmat, enkä halua sanoa etteikö Yle olisi tässä lainkaan mukana. Meillä on oma velvollisuutemme ja voisimme tehdä jotain ilman, että toimet olisivat niin dramaattisia kuin on esillä ollut, Ylä-Anttila sanoi.

Alueellisten uutisten maakunnallinen tasapuolisuus herätti kysymyksiä. Kysyjän mielestä alueellinen tasa-arvo ei toteudu Pohjanmaan radio- tai televisiouutisissa.

Jokisen mukaan samaa keskustelua käydään kaikkien aluetoimitusten alueilla.

– Meillä on 18 maakuntaa ja 10 alueellista tv-uutislähetystä. Siitä seuraa matemaattisesti mahdoton yhtälö. Ainoastaan Uusimaa, Pirkanmaa ja Lappi tekevät omasta maakunnasta uutisia, kaikki muut ovat yhdistettyjä. Tasapaino löytyy uutisaiheiden mukaan. Yritämme paikata tilannetta maakunnallisilla radiouutisilla ja digitaalisilla palveluilla. Alueellinen kattavuus on meille kruununjalokivi, Jokinen painotti.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun perjantaihin 24.3. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle