Hyppää sisältöön

"Mysteerisuihkuttelijan" luvattomille pesuille nopea loppu Kotkassa – kerrostaloissa odotetaan jännityksellä viikonloppua

Kotkalaisen taloyhtiön isännöitsijä uskoo ilmaiseksi peseytyvän mysteerisuihkuttelijan tunnistaneen itsensä viime aikojen uutisoinnista.

Pieksämäen uimahallin käsisuihku, josta suihkuaa vettä.
Kotkalaisessa taloyhtiössä on huomattu, että sen molempien kerrostalojen yleisissä saunatiloissa on peseydytty ilman lupaa muutamien kuukausien ajan. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Helena Korpela

Kerrostaloyhtiön yhteisiä suihkutiloja Kotkassa luvatta käyttänyt henkilö on jättänyt suihkut toistaiseksi rauhaan. Myöskään hänen identiteettinsä ei ole selvinnyt.

– Mysteerisuihkuttelijasta ei ole tehty uusia havaintoja viime päivinä, kertoo Taneli Suikkanen Retta isännöinnistä.

Yle Uutiset kertoi maanantaina, että asukkaiden havaintojen mukaan taloyhtiön saunatiloja käytetään suihkussa käyntiin myös varsinaisten sauna-aikojen ulkopuolella.

Asukkaille lähetetyssä tiedotteessa luvatonta peseytyjää kutsuttiin mysteerisuihkuttelijaksi. Luvattomia käyntejä on ollut erityisesti viikonloppuiltaisin.

– Jännityksellä odotamme tulevaa viikonloppua. Itse veikkaan, että ympäristön paine on niin kova, ettei hän enää uskalla tai kehtaa mennä suihkuttelemaan. Naapurit varmasti vahtaavat tilannetta korostetusti, Suikkanen sanoo.

Tilannetta tarkkaillaan

Isännöitsijä Taneli Suikkanen uskoo mysteerisuihkuttelijan tunnistaneen itsensä uutisoinnista.

– Taloyhtiön nimeä ei ole mainittu missään, mutta kyllä hän varmasti itsensä on tunnistanut, Suikkanen sanoo.

Mikäli luvaton suihkuttelu jatkuu, taloyhtiössä voidaan harkita kovempia toimia, kuten esimerkiksi sähkölukkoja, muuta kulunvalvontaa tai lämminvesiventtiilien sulkemista ajastetusti.

– Nämä toimet maksaisivat taloyhtiölle ihan oikeaa rahaa. Toive on, että siihen ei tarvitsisi ryhtyä, Suikkanen sanoo.

Hänen mukaansa tilannetta tarkkaillaan toistaiseksi.

Suosittelemme sinulle