Hyppää sisältöön

Jo viidesosa antanut äänensä ennakkoon – innokkaimmin uurnille on suunnattu Satakunnassa ja Lapissa

Neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä äänensä on antanut 20,9 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista.

Anni Hyypiö
Avaa Yle-sovelluksessa

Ennakkoäänestys jatkuu vilkkaana. Suomessa asuvista äänioikeutetuista jo 20,9 prosenttia eli lähes 900 000 henkeä oli äänestänyt lauantaihin kello 21 mennessä, kertoo oikeusministeriön tulospalvelu.

Vaalipiireittäin tarkasteltuna äänestysinnokkuus on ollut suurinta Satakunnassa (24,4 %), Lapissa (23,8 %) ja Pirkanmaalla (23,8 %).

Tähän mennessä ennakkoäänestyspäivistä valtakunnallisesti vilkkain on ollut torstai 23.3., jolloin äänestämässä kävi kaikkiaan 257 571 henkeä. Tänään lauantaina äänestämässä kävi 161151 henkeä.

Vaalivirkailija Arttu Manninen pudotta äänestyskuoren vaaliuurnaan.
Vaalivirkailija Arttu Manninen Mall of Triplan äänestyspaikalla Helsingin Pasilassa. Arttu kertoo, että lauantaipäivä on ollut vilkas, 1–2 henkilöä per minuutti. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2019 yhteensä 1,5 miljoonaa ihmistä äänesti ennakkoon. Se on 50,7 prosenttia vaaleissa äänestäneistä.

Ennakkoäänestys päättyy tiistaina

Ennakkoäänestys kotimaassa alkoi keskiviikkona 22.3., ja se päättyy ensi viikon tiistaina 28.3.

Ennakkoon voi äänestää missä vain Suomen äänestyspaikoista. Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Ylen vaalisisältöjä löytyy lisää vaalisivustolta.

Päivitetty 25.3. kello 21.02: Juttuun päivitetty tuoreimmat ennakkoäänestysluvut.

Suosittelemme sinulle