Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveydenhoitoala ei innostanut Tavastian kevään yhteishaussa

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi tiistaina 21. maaliskuuta.

Ammattiopisto Tavastian pihaa.
Ammattiopisto Tavastia kaipaa lisää hakijoita sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle. Kuva: Riitta Tapiomäki / Yle
Riitta Tapiomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Ammattiopisto Tavastian suosituin linja oli tänäkin vuonna ensihoito. Tavastiassa oli tiistaina päättyneessä yhteishaussa 620 aloituspaikkaa, joista 40 oli suunnattu tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen.

Ammattiopiston suosituimmaksi hakukohteeksi nousi perustason ensihoidon osaamisala. Hakijoita kiinnostivat myös hius- ja kauneudenhoitoala, rakennusala sekä sähkö- ja automaatioala.

Sosiaali- ja terveydenhoitoalalle puolestaan olisi kaivattu sekä Tavastiassa että valtakunnallisesti enemmän hakijoita. Ensisijaisia hakijoita Tavastian perustutkintoon oli 66, kun aloituspaikkoja oli 100.

Lukioissa Kauriala selkeä ykkönen

Hämeenlinnan lukioista Kaurialan lukio ja Lammin lukio kiinnostivat viime vuotta useampaa hakijaa. Koulutuskuntayhtymä Tavastian neljässä lukiossa oli yhteensä 482 aloituspaikkaa elokuussa alkavaan koulutukseen.

Suosituin lukio yhteishaussa oli Kaurialan lukio. Hakijoita kiinnosti Kaurialan lukion matematiikka- ja luonnontiedelinja sekä Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden linja ja urheilulinja.

Kaurialaan oli 227 ensisijaista hakijaa (vuonna 2022 hakijoita 180) ja lyseon lukioon 205 hakijaa (vuonna 2022 hakijoita 227).

Parolan lukioon pyrki 46 hakijaa eli 12 vähemmän kuin viime vuonna. Hakijoiden määrän vähentyminen saattaa johtua tämänhetkisistä väistötiloista.

Lammin lukioon haki 29 eli neljä enemmän kuin viime vuonna. Luvussa ovat mukana myös luonto- ja ympäristölinjasta kiinnostuneet. Sen aloittajamäärä selviää myöhemmin.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Korjattu 24.3.2023 klo 16.39 yhteishaun päättyneen 21. eikä 23. päivä.

Suosittelemme sinulle