Hyppää sisältöön

Oulussa yhteensä ainakin 30 autoa kolaroi moottoritiellä lyhyen ajan sisällä – liikenne sujuu nyt normaalisti

Onnettomuuksia sattui muun muassa Kempeleen Zatelliitin ja Ouluntullin ramppien välisellä tieosuudella sekä Lintulan liittymässä Oulun liittymän suuntaan. Oulussa myös Kuusamontiellä oli kolmen auton kolari.

Emilia Pakkala,
Juha Virranniemi,
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun moottoritiellä tapahtui perjantaina päivällä kello 13–15 useita kolareita. Myös Oulussa Kuusamontiellä, Ruskon liittymän ja Vaalantien välillä sattui liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kolme ajoneuvoa.

Kun autoilijat lähtivät kiertämään onnettomuuspaikkoja pienempiä teitä pitkin, kolisi pelti muillakin tieosuuksilla.

Perjantai-iltapäivän onnettomuuksista on ollut näkyvää haittaa liikenteelle. Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että onnettomuuspaikat on nyt saatu purettua niin, että liikenne sujuu jo normaalisti.

Oulun poliisilla ei ole tietoa, että kolareissa olisi sattunut vakavampia henkilövahinkoja.

Tilanne moottoritiellä alkoi alkuiltapäivästä

Oulun moottoritiellä oli ensin kolme lähes samanaikaista onnettomuutta, joista ensimmäiset noin kello 13.30. Ensin Kempeleen Zatelliitin ja Ouluntullin ramppien välisellä tieosuudella sattui kaksi erillistä ketjukolaria. Toisessa kolarissa osallisena on ollut 5 ajoneuvoa, toisessa 7. Ajoneuvoissa oli yhteensä 18 henkilöä.

Myös Nelostiellä, Lintulan liittymästä Oulun liittymän suuntaan sattui onnettomuus noin kello 14 aikaan. Onnettomuudessa oli mukana useita ajoneuvoja.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos kertoi noin kello 15, että myös Kaukovainion kohdalta moottoritie tulee menemään poikki. Siellä sattui kahden auton kolari. Autot olivat keskellä tietä katkaisten liikenteen.

– Tiellä on paljon sohjoa, sellaista lumihöttöä. Se voi olla syynä. 30 autoa on tällä hetkellä kolaroinut lyhyessä ajassa, meiltä on 16 yksikköä kiinni tehtävissä, kertoo päivystävä palomestari Marko Sipola.

Sipola sanoo, että ensihoito on tarkastanut onnettomuudessa osallisena olleet. Poliisi tutkii onnettomuuksia.

Onnettomuuspaikalla varoitusmerkki.
Tältä Oulun moottoritiellä näytti perjantaina noin kolmen aikaan. Kuva: Rami Moilanen
Auto ojassa, poliisi ja hinausauto paikalla Oulun moottoritiellä.
Poliisi oli paikalla onnettomuuspaikalla. Pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että poliisi tutkii onnettomuuksia. Kuva: Rami Moilanen
Audi-auto lumipenkassa.
Pelastuslaitokselta kerrotaan, että tiellä on tällä hetkellä paljon sohjoa. Kuva: Rami Moilanen

Juttua päivitetty kauttaaltaan 24.3. kello 17.32.

Suosittelemme sinulle