Hyppää sisältöön

Ruotsin pääministeripuolueen kärkipoliitikko valtavan seksikohun keskellä

Naista epäillään törkeästä kiristyksestä ja toistaiseksi nimeämätöntä kansanedustajaa seksin ostamisesta, mikä on Ruotsissa rikos.

Ruotsin Valtiopäivien istuntosali, Tre Kronor -logo ovessa.
Kuva Ruotsin valtiopäivien istuntosalista. Kuva: Jani Saikko / Yle
Roni Kuronen

Ruotsissa kuohuttaneet tapahtumat saivat alkunsa muutamia kuukausia sitten, kun oman puolueensa eli valtaapitävän maltillisen kokoomuksen sisällä johtavassa asemassa oleva kansanedustaja oli tuonut kaksi naista yöpymisasunnolleen, kertovat ruotsalaislehdet Dagens Nyheter ja Expressen.

Aftonbladet kertoo Ruotsin suojelupoliisin esitutkintamateriaaliin vedoten, että mies oli tavannut viime joulukuussa naisen, jonka kanssa hän oli pitänyt yhteyttä pidemmän aikaa.

Baarissa vietetyn illan päätteeksi hän päätyi asunnolleen yhdessä naisen ja tämän ystävättären kanssa. Asunnolla kansanedustaja ja naiset joivat viiniä, minkä jälkeen mies päätyi harrastamaan seksiä ainakin toisen naisen kanssa.

Illan aikana nainen oli kuvannut miehen antavan tälle suuseksiä. Seuraavien kuukausien aikana nainen kiristi kansanedustajaa yhteensä 65 000 Ruotsin kruunun (noin 6 000 euron) edestä uhkaamalla miestä toistuvasti kuvien julkaisemisella.

Ruotsalaismediat kertovat naisen käyttäneen mieheltä saamiaan rahoja muun muassa rintojen suurennusleikkaukseen sekä erilaisten matkojen ja merkkivaatteiden ostamiseen. Nainen oli myös vaatinut mieheltä rahaa ajokortin ja uuden auton hankkimiseen.

Kansanedustaja kertoo voineensa jatkuvan kiristyksen vuoksi erittäin pahoin. Lopulta hän kieltäytyi maksamasta naiselle lisää rahaa ja otti yhteyttä suojelupoliisiin. Poliisi aloitti tapauksen tutkinnan välittömästi.

Aftonbladet kertoo, että törkeästä kiristyksestä epäillyillä 30-vuotiaalla naisella on myös useita aiempia rikostuomioita. Nainen on muun muassa tuomittu törkeästä pahoinpitelystä vuonna 2018, jolloin hän oli puukottanut toista ihmistä.

Myös kansanedustajaa epäillään rikoksesta

DN kertoo, että myös kansanedustajaa epäillään seksin ostamisesta, mikä on Ruotsissa laitonta. Kansanedustaja on itse esitutkinnan aikana kertonut antaneensa naiselle 5 000 kruunua (450 euroa), jotta tämä voisi maksaa kotimatkansa ja osan vuokrastaan.

Kiristyksestä syytetty nainen kuitenkin väittää miehen maksaneen hänelle nimenomaan seksistä. Seksiskandaalin keskellä oleva kansanedustaja on sanonut naisen väitteen olevan ”paskapuhetta”.

DN kertoo yrittäneensä tavoittaa tapausten keskiössä olevaa kansanedustajaa, mutta mies ei ole vastannut lehden yhteydenottoihin. Myös kansanedustajan puolue kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Ruotsin suojelupoliisi kertoo olevansa ymmällään salassa pidettävän esitutkintamateriaalin vuotamisesta julkisuuteen.

Suosittelemme sinulle