Hyppää sisältöön

Tappara jo kymmenennen kerran peräkkäin välieriin – Tampereen areenan konsertit pakottavat kirvesrinnat vierashalliin

Tappara pelaa kaksi ensimmäistä välieräotteluaan vieraskaukalossa. Sen jälkeen se isännöi kolme peräkkäistä ottelua.

Jori Lehterä.
Jori Lehterä kunnostautui maalintekijänä KooKoo-sarjassa. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tappara otti ratkaisevassa puolivälierässä vakuuttavan 3–0-voiton KooKoosta ja eteni neljällä perättäisvoitolla jälleen kerran jääkiekon SM-liigan välieriin.

Hallitseva mestari Tappara ei jättänyt mitään sattuman varaan KooKoo-puolivälieräsarjassa, vaan eteni väsyneempää ja materiaaliltaan vajaampaa haastajaansa vastaan kellontarkasti välieriin voitoin 4–0.

– Tappara oli sarjassa tyly, kurinalainen, puolusti laadukkaasti ja onnistui myös aina tärkeässä ylivoimassa. Tässä sarjassa laatu voitti, korosti Ylen kiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen.

Ottelut päättyivät sarjassa Tapparalle lukemin 4–0, 6–1, 2–1 ja 3–0, eli KooKoo teki neljässä puolivälierässä vain kaksi maalia CHL-mestarin verkkoon. Vuosi sitten Tappara kampesi KooKoon välierissä voitoin 4–1.

Perjantaina runkosarjavoittajan asenne ei lipsunut piiruakaan ja joukkueen vankka rutiinitaso taltutti kouvolalaiset, jolta puuttui Emil Molinin lisäksi tällä kertaa myös Axel Ottoson. KooKoon ”ruotsalaisvitjasta” pelasi siis enää Linus Andersson.

– KooKoon energia ja bensa eivät riittäneet Kärppä-sarjan jälkeen, varsinkaan kun heille ei suotu edes lepopäivää sarjojen välillä. KooKoo ei päässyt missään vaiheessa omaan pelirytmiin. Heiltä olosuhteidenkin takia jonkinmoinen ulospuhallus, eikä itseluottamus riittänyt tasokasta vastustajaa vastaan, Lehkonen analysoi.

Tapparan kultakypärä Jori Lehterä ohjasi takakulmalta Valtteri Kemiläisen siniviivavedon KooKoon verkkoon ajassa 13.16. Avauserän laukaukset kirjattiin Tapparalle 17–8.

Toisen erän alussa Tappara pyöri kotijoukkueen alueella pari minuuttia putkeen kuin yleinen syyttäjä, ja ruotsalaishyökkääjä Marcus Davidsson sivalsi Petteri Puhakan erinomaisesta esityöstä 2–0-maalin ajassa 21.59.

KooKoo piristyi kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta Tapparan luottovahti Christian Heljanko oli mies paikallaan muutamassa kotijoukkueen iskunpaikassa. Nollapeliinsä Heljanko tarvitsi 22 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Lehterä sinetöi Tapparan 3–0-voittonumerot lopussa tyhjiin. Pudotuspeliosuma oli Lehterälle jo kauden viides ja tehopiste kahdeksas.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo sanoi, että heti tappiopelin jälkeen päällimmäinen tunne on pieni pettymys.

– Pettymyksestä huolimatta olen tyytyväinen ja ylpeä noista jätkistä. Kaikki laitettiin likoon. Tiukoilla hetkillä joukkueen pää ei ikinä notkahtanut, vaan ihan päinvastoin. Nyt on lasten aika. Rehellisesti pitää sanoa, kun tulin Oulun-reissun jälkeen kotiin ja avasin oven, niin poika ei enää huutanutkaan, että isi tuli kotiin. Poika totesi, että Olli tuli kotiin, Salo pyöritteli päätään hymyssä suin.

SM-liiga tiedotti heti Tapparan jatkopaikan varmistumisen jälkeen, että joukkueen välieräohjelma on poikkeuksellinen.

Tappara pelaa semifinaalisarjansa kaksi ensimmäistä ottelua vieraskaukalossa, koska Tampereen areenan konserttitapahtumat aiheuttavat tavanomaiseen ottelurytmiin muutoksia.

Tämän jälkeen pelataan kolme ottelua Tapparan isännöimänä, ja sen jälkeen vuorotahtia sarjan loppuun.

Tappara – Puolivälierien jatkaja 4
Pe 31.3. klo 18.30Jatkaja 4 – Tappara (pelipäivä la 1.4., mikäli vastassa Ässät)
La 1.4. klo 17Jatkaja 4 – Tappara (pelipäivä ma 3.4., mikäli vastassa Ässät)
Ke 5.4. klo 18.30Tappara – Jatkaja 4
Pe 7.4. klo 17Tappara – Jatkaja 4
Tarvittaessa
Ma 10.4. klo 17Tappara – Jatkaja 4
Ke 12.4. klo 18.30Jatkaja 4 – Tappara
Pe 14.4. klo 18.30Tappara – Jatkaja 4

Suosittelemme sinulle