Hyppää sisältöön

Erittäin vaarallisia lääkkeitä anastettiin eläinlääkärin tiloista Kokkolassa

Pohjanmaan poliisi pelkää, että lääkkeet voivat päätyä huumausainekäyttöön.

Rescue koira eläinlääkärissä
Tiloista varastettiin muun muassa koirille tarkoitettuja rokotteita ja erittäin vaarallisia, eläinten lopettamiseen tarkoitettuja lääkkeitä. Kuvituskuva. Kuvan koira ei liity tapaukseen. Kuva: Seppo Ahava / Yle
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokkolassa on murtauduttu toissayönä tai aamuna eläinlääkärin tiloihin. Tiloista on anastettu muun omaisuuden lisäksi suuri määrä eläimille tarkoitettuja lääkkeitä.

Anastetun omaisuuden joukossa oli muun muassa koirille tarkoitettuja rokotteita. Poliisin mukaan tiloista vietiin myös erittäin vaarallisia, eläinten lopetukseen tarkoitettuja lääkkeitä.

– Poliisilla on syytä epäillä, että kyseisiä anastettuja lääkkeitä käytettäisiin huumausaineina. Lääkkeet ovat väärin käytettyinä ja annosteltuina hengenvaarallisia ihmisille, korostetaan Pohjanmaan poliisilaitoksen lähettämässä tiedotteessa.

Rikoskomisario Harri Teivaanmäki toivoo, että ihmiset olisivat varuillaan ja valveutuneita, jos heille kaupataan eläimille tarkoitettuja lääkkeitä.

– Pakkauksesta yleensä jo selviää, että lääke on tarkoitettu eläimelle. Jos anastettuja lääkkeitä tarjotaan irtonaisina tai liuskoina, niiden tunnistaminen on vaikeaa.

Teivaanmäen mukaan eläinlääkärien tiloihin murtaumisia tapahtuu silloin tällöin. Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella edellinen vastaava tapaus tapahtui Kurikassa.

Poliisi pyytää havaintoja Pohjanmaan poliisin vihjenumeron 0295440513 kautta tai poliisin vihjesähköpostiin, mikäli poliisin kuvaamia lääkkeitä on liikkeellä Kokkolan seudulla. Poliisin vihjesähköposti on vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Epäilty tekoaika on perjantai 24.3.2023 kello 00.30 – 09.30. Harri Teivaanmäki kertoo, että poliisilla ei toistaiseksi ole mitään havaintoja alueella liikkuneista henkilöistä tai ajoneuvosta.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä huumausainerikoksena ja törkeänä varkautena.

Suosittelemme sinulle