Hyppää sisältöön

PKS Sähkönsiirto laskutti asiakkaitaan sähkökatkojen aikanakin

PKS Sähkönsiirto selvittää mittaus- ja laskutustiedoissa olleet virheet. Aiheetonta laskutusta tapahtui ainakin viime syksyn myrskyjen aiheuttamien sähkökatkojen aikana.

Myrskyn sähkölinjalle kaatama puu viitostien varressa Leppävirralla
PKS sähkönsiirto laskutti asiakkaitaan syksyn myrskyjen aiheuttamien sähkökatkojen aikanakin. Kuva: Johanna Raatikainen / Yle
Siru Päivinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylimääräinen laskutus paljastui kontiolahtelaisen omakotitaloasukkaan huomattua asian sähkölaskustaan. Kulutusta oli merkitty myös ajalle, jolloin sähköt olivat poikki.

Aiheettomasta laskutuksesta kertoi MTV uutisille kontiolahtelainen asukas. Virhe tietojen siirtymisessä on alustavien selvitysten mukaan sattunut tietojärjestelmien päivitysvaiheessa.

– Kyseessä on ollut tietojärjestelmävirhe, joka liittyy sähköverkossa sattuneiden sähkökatkojen tietojen siirtymiseen järjestelmästä toiseen, PKS Sähkönsiirron asiakkuuspäällikkö Nisse Rimpilä kertoo tiedotteessa.

PKS Sähkönsiirron sähköverkossa sattuneet sähkökatkot, sekä niiden vaikutuspiirissä olleiden asiakkaiden mittaus- ja laskutustiedot käydään läpi.

– Tulemme olemaan yhteydessä asiakkaisiin, joiden kohdalla virhe on tapahtunut ja korvaamme ne asiakkaillemme, Rimpilä lupaa.

Yhtiö ei osaa vielä arvioida kuinka montaa asiakasta virhe koskee, ja asiaa selvitetään parhaillaan. Vastaavanlaisen virheen sattuminen ei ole enää jatkossa mahdollista, sillä Rimpilän mukaan prosessia on sittemmin tarkennettu.

– Kyse on asiakkaidemme luottamuksesta meihin, sekä suomalaiseen energiajärjestelmään. Otamme asian erittäin vakavasti. Meidän olisi myös pitänyt tiedottaa asiasta laajasti jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset virhetapaukset tulivat tietoomme, PKS Sähkönsiirto Oy:n asiakkuuspäällikkö Nisse Rimpilä pahoittelee.

Pohjois-Karjalan Sähkö -konserniin kuuluva PKS Sähkönsiirto Oy vastaa sähkönjakelusta ja yli 22 000 kilometrin sähköverkosta Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueella. Asiakkaita yhtiöllä on lähes 90 000.

Suosittelemme sinulle