Hyppää sisältöön

Useita kymmeniä kuollut myrskyissä Mississippissä – tornadot kaatoivat asuntovaunuja

Ukkosmyrskyt ja tornadot aiheuttivat laajoja tuhoja myöhään perjantai-iltana. Viranomaiset pelkäävät uhriluvun vielä nousevan.

Myrskytuhoja Mississippissä.
Myrsky teki laajoja tuhoja Mississippissä. Kuva: Mississippi Highway Patrol
Jani Parkkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Ainakin 23 ihmistä on saanut surmansa Yhdysvaltain Mississippissä perjantaina puhjenneessa rajuilmassa. Kuolleista kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja uutistoimisto Reuters viranomaislähteiden pohjalta.

Voimakas ukkosrintama ja tornadoiksi yltyneet tuulet tekivät tuhoa yhteensä 160 kilometrin matkalta. Myrsky repi irti talojen kattoja, katkoi puita ja murskasi joitain asuinalueita lähes maan tasalle. Tuhannet kotitalouden ovat parhaillaan ilman sähköä.

Eniten myrsky koetteli Mississippin länsiosassa sijaitsevaa Sharkeyn piirikuntaan, jossa ainakin 13 ihmistä kuoli. Pohjoisempana Humphren piirikunnassa kolme ihmistä sai niin ikään surmansa rajuilman johdosta.

Yhdysvaltain myrskyennustuskeskuksen mukaan Mississippin ja Alabaman osavaltioissa on tehty havaintoja 11 tornadosta viimeisen vuorokauden aikana.

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko nyt nähty tuho peräisin yhdestä vai useammasta tornadosta.

– En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä oli oikein mahtava pikkukaupunki ja nyt se on poissa, kuvaili Rolling Forkin asukas Brandy Showah CNN:lle.

Hälytysajoneuvoja tiellä.
Pelastustyöt Mississippissä ovat jatkuneet halki yön. Kuva: Mississippi Highway Patrol

Myrsky iski nopeasti

Myrsky iski Humpreyn piirikuntaan myöhään perjantai-iltana.

– Noin puoli yhdeksältä tornadosta varoittavat sireeni lähtivät soimaan ja ihmisten piti mennä suojaan. Se kaikki tapahtui hyvin nopeasti, kuvailee piirikunnan seriffi Bruce Williams CBS-uutiskanavalle.

Pelastustyöt ovat parhaillaan käynnissä tuhoalueilla. Viranomaiset pelkäävät uhriluvun vielä nousuvan, koska kaikki kadonneita ei ole löydetty.

Alabaman puolella Morganin piirikunnassa pelastajat ovat joutuneet auttamaan ihmisiä, jotka ovat jääneet jumiin kaatuneen matkailuvaunun sisään.

Ihmisiä on myös pelastettu asunnoista, joiden päälle on kaatunut puita ja voimalinjoja.

– Tämä on surullista, tosi surullista. Joka ainoa matkailuvaunu tässä kaupungissa on mennyttä. Tästä tulee rankkaa, sanoi Mississippissä sijaitsevan Silver Cityn asukas Roger Cummings CBS:lle.

Lähde: Reuters, AFP

Suosittelemme sinulle