Hyppää sisältöön

Kerttu Niskaselta kaunis ele vuolaasti itkeneelle kilpakumppanille – Jasmi Joensuu kehui ruotsalaisten kohutemppua: ”Hienosti tehty”

Kerttu Niskanen lohdutti Nadine Fähndrichiä Salpausselän kisoissa. Sveitsiläinen karsiutui finaalista ja hävisi sprintticupin.

Näin Moa Ilar päästi Maja Dahlqivistin ohitseen – katso kuohuttanut tilanne!
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

LAHTI. Salpausselän maailmancupissa nähtiin haastattelualueella tunteikas hetki, kun Kerttu Niskanen lohdutti vuolaasti itkenyttä sveitsiläistä Nadine Fähndrichiä.

Fähndrich taipui sprintticupissa Ruotsin Maja Dahlqvistille. Sveitsiläinen jäi välieriin, kun Dahlqvist oli neljäs.

Niskanen halasi Fähndrichiä ja yritti parhaansa mukaan tukea pettynyttä sveitsiläistä.

– Urheilu on tunteita täynnä. Heillä oli todella tiukka kisa. Ihan sama kummin päin olisi käynyt, toinen olisi ollut pettynyt, Niskanen kommentoi kaunista elettään.

Fähndrich kertoi, että Niskanen oli lausunut voimaannuttavia sanoja hänelle.

– Kerttu kertoi, että olin vahva ja olimme vahvoja, sekä tänään tuntuu pahalta, huomenna paremmalta, Fähndrich sanoi.

Fähndrich kertoi sanojen auttaneen vähän, mutta oli silti pettynyt. Fähndrich keräili itseään pitkään ennen kuin antoi haastatteluja.

– Olen todella pettynyt. Oli paljon paineita. En pystynyt käsittelemään niitä, Fähndrich totesi.

Sveitsiläinen on ollut urallaan aiemminkin kertaalleen sprintticupin toinen, kaudella 2021. Tällä kaudella hän pääsi kunnolla voittojen makuun, kun voitti neljä sprinttikisaa. Ennen tätä kautta voittoja oli tullut yhteensä viisi.

– Minulla oli todella vaikeaa tänään. Minulla oli vaikeuksia näissä olosuhteissa.

Fähndrich johti sprintticupia vielä ennen päätöskisaa 21 pisteellä. Salpausselällä nähtiin myös draamaa, kun Dahlqvist oli menettää mahdollisuutensa sprintticupin voittoon jo alkuerässä. Häneltä katkesi sauva, mutta joukkuetoveri Moa Ilar päästi hänet jatkoon.

Fähndrichiltä kysyttiin, oliko peliliike epäurheilijamainen.

– On vaikea sanoa. He ovat joukkue. Totta kai he auttavat toisiaan, Fähndrich totesi.

Jasmi Joensuu piti ruotsalaisten tempusta.

– Se oli hienosti tehty Moa Ilarilta. Siinä näkyi ruotsalaisten tiimihenki. On mahtavaa nähdä. Majalla oli pelissä aika isot potit tuossa, Joensuu totesi.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS maksaa sprintticupin voitosta palkintorahoja, mutta tähtitason hiihtäjillä voi olla henkilökohtaisissa sponsorisopimuksissaan jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoisia pykäliä mitä tulee alalajien cupeista eli sprintistä tai distanssimatkoilta saavutettuun kristallipalloon.

Suosittelemme sinulle