Hyppää sisältöön

Etelään luvassa reippaasti uutta lunta, pohjoisessa täysi talvi ja kovat yöpakkaset jatkuvat

Lunta voi kertyä lähipäivinä paikoin jopa 20 senttimetriä, ajokeli on huonoa maan etelä- ja keskiosissa.

Kesämökin julkisivu talvella.
Aurinkoiset päivät ja kovat yöpakkaset jatkuvat Lapissa. Kuva on Rovaniemeltä. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Jaana Hevonoja

Lumisateita liikkuu lähipäivinä maan etelä- ja keskiosassa ja sää on myös hetkeksi viilenemässä.

Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi kertoo, että uusia sateita on leviämässä etelään ja alkuviikolla lumisateita tulee laajemminkin maan etelä- ja keskiosassa.

– Lunta voi kertyä lähipäivinä paikoin jopa 20 senttimetriä. Sateiden määrissä ja olomuodoissa on kuitenkin paljon epävarmuutta, Kotakorpi sanoo.

Huonoja ajokelejä on lähipäivinä luvassa maan etelä- ja keskiosiin.

Lämpötilat ovat päivisin lähes koko maassa pikkupakkasella, mutta öisin pakkanen on kireämpää. Ensi yönä pakkasta saattaa olla Pohjanmaan ja Lapin alueella jälleen 20:stä 35 asteeseen.

Sunnuntaina sateet keskittyvät näillä näkymin maan kaakkoisosaan ja päivän mittaan ne väistyvät itään. Lämpötila on lähellä nollaa etelässäkin.

– Maanantaina sade on enimmäkseen lunta, mutta epävarmuuksia on sadealueen tarkassa sijainnissa ja sademäärissä. Pohjoisessa jatkuu aurinkoinen pakkassää, Kotakorpi sanoo.

Matalapaineen alue jää pyörimään Suomen ylle ja etelästä lähestyy uusi sadealue.

– Tiistaina näillä näkymin lumikertymät voivat nousta paikoin aika suuriksikin. Lämpötila on myös vähän pakkasella. Pohjoisessa korkeapaine pitää pintansa eikä sateita yllä Lappiin, Kotakorpi ennustaa.

Suosittelemme sinulle