Hyppää sisältöön

Nashvillen päävalmentaja vaikeni täysin Eeli Tolvasen ”kostoretkestä” – suomalaiset huippuvireessä NHL:ssä

Eeli Tolvanen, Aleksander Barkov ja Kasperi Kapanen viettivät kahden maalin iltaa NHL:ssä. Myös moni muu suomalainen pääsi maalin makuun.

Simo Arkko

Nashvillestä tammikuussa Seattle Krakeniin siirtynyt Eeli Tolvanen iski entistä seuraansa vastaan kaksi maalia, kun Kraken murjoi Predatorsin peräti lukemin 7–2.

Tolvanen vei pelin 2–0:aan ylivoimalla ja iski myöhemmin illan toisensa Juuse Saroksen avustuksella. Saros yritti purkaa kiekkoa, mutta pelasi sen suoraan Tolvasen syliin.

– Hän on ollut tänne saapumisensa jälkeen mahtava. Hän on loistava tyyppi, joten on vielä hienompaa nähdä hänen paluunsa tänne. Hän vain teki, mitä parhaiten osaa eli maaleja. Olen iloinen, että hän sai maalit tänään, joukkukaveri Matty Beniers kommentoi.

Tolvanen on tehnyt Seattlen paidassa 15 maalia ja kaikkiaan 25 tehopistettä, kun Nashvillessä pisteitä kertyi neljä 13 ottelun aikana.

Pelin jälkeen eräs toimittaja kysyikin Nashvillen päävalmentaja John Hynesilta, oliko vaikeaa katsoa Tolvasen tekevän kaksi maalia Nashvillessa.

– Kommentoin meidän joukkueessa olevia pelaajia, Hynes totesi lyhyesti.

Krakenin päävalmentaja Dave Hakstol sen sijaan otti kantaa Tolvasen otteisiin.

– Mitä Tolvanen teki tänään, on jotain, mitä hän on tehnyt meille koko ajan. Hän on löytänyt kemiaa ketjukavereidensa kanssa, Hakstol myhäili.

Hakstolin tavoin myös Tolvanen on puhunut ketjukavereistaan, Oliver Bjorkstrandista ja Yanni Gourdesta.

– Tuntuu, että olin jumissa neljännessä ketjussa Nashvillessa. Olen saanut mahdollisuuden pelata ”Gordon” ja Bjorkstrandin kanssa. He ovat todella hyviä pelaajia ja olemme luoneet paljon hyökkäysalueella, Tolvanen sanoi torstaina.

Aleksander Barkov makaamassa jäässä.
Aleksander Barkov oli vahvana maalin edessä. Kuva: Getty Images

Barkov vahva maalin edessä

Floridan kapteeni Aleksander Barkov puolestaan vireessä, kun Panthers taipui New York Rangersille. Barkov voitti kaksinkamppailuja ja latoi kaksi osumaa aivan maalin edestä, mutta Rangers vei ottelun 4–3 Kaapo Kakon avustuksella.

Kakko kavensi pelin 1–2:een irtokiekosta ja antoi syötön Filip Chytilin 4–2-maaliin. Barkovin kauden 20:s maali toi Panthersin maalin päähän, mutta tasoihin joukkue ei enää päässyt.

– Kun pelaa hyviä joukkueita vastaan, he saavat pelin aikana oman momentuminsa. He pelasivat hyvin toisessa erässä ja puolustivat hyvin kolmannessa. Nyt meidän täytyy kasata joukkomme ja mennä eteenpäin, Barkov harmitteli.

Tappio oli Floridalle kolmas perättäinen. Barkov on ollut viime aikoina vireessä, sillä hän on kymmenen pelin pisteputkessa tehoilla 4+12=16.

Aho iski voittomaalin

Sebastian Aho onnistui tärkeässä paikassa, kun Carolina Hurricanes juhli 5–3-voittoa Toronto Maple Leafsista. Aho tuikkasi joukkueensa johtoon irtokiekosta vain kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Osuma oli Aholle jo kauden 32:s. Hetkeä myöhemmin hän vielä alusti Teuvo Teräväisen tyhjään maaliin tehdyn osuman. Jesperi Kotkaniemi pääsi ottelussa myös pisteiden makuun, sillä hän syötti Stefan Noesenin maalin.

Sebastian Aho tuuletti maalia.
Sebastian Aho tuuletti voittomaaliaan villisti. Kuva: NHLI via Getty Images

Aho kehui ottelun jälkeen 41 kertaa torjunutta Pjotr Kotshetkovia.

– Hän piti meidät pelissä mukana koko illan. Meillä oli hyvä ensimmäinen erä, mutta toisessa erässä Toronto hallitsi. Emme olleet riittävän fiksuja. Liian monia kiekonmenetyksiä kaikilla puolin kenttää, Aho totesi.

St. Louis Bluesiin tällä kaudella siirtynyt Kasperi Kapanen saalisti puolestaan pisteet 2+1 Anaheim Ducksin kustannuksella. Kapanen nosti kauden maalimääränsä kolmeentoista. Ottelu päättyi St. Louisin 6–3-voittoon.

NHL-kierroksen tulokset:

Philadelphia – Detroit 3–0
PHI: Rasmus Ristolainen 0+1.

Boston – Tampa Bay 2–1

Nashville – Seattle 2–7
NSH: Juuse Saros 32/39 torjuntaa, SEA: Eeli Tolvanen 2+0.

Los Angeles – Winnipeg 4–1
LAK: Joonas Korpisalo 25/26 torjuntaa.

Calgary – San Jose 5–3
SJS: Kaapo Kähkönen 25/29 torjuntaa.

Minnesota – Chicago 3–1

Florida – New York Rangers 3–4
FLA: Aleksander Barkov 2+0, NYR: Kaapo Kakko 1+1.

New York Islanders – Buffalo 0–2

Dallas – Vancouver 1–3

Montreal – Columbus 8–2
MTL: Jesse Ylönen 1+1.

New Jersey – Ottawa 5–3

Carolina – Toronto 5–3
CAR: Sebastian Aho 1+1, Teuvo Teräväinen 1+0, Jesperi Kotkaniemi 0+1.

Pittsburgh – Washington 4–3
PIT: Mikael Granlund 0+1.

Edmonton-Las Vegas 3–4 ja

Anaheim – St. Louis 3–6
STL: Kasperi Kapanen 2+1

Suosittelemme sinulle