Hyppää sisältöön

Juna-asemien infotaulujen vika saatiin korjattua, sekosivat kesäaikaan siirtymisestä

Vika ei vaikuttanut junien kulkuun, vaan ne kulkevat normaalisti.

Aikataulunäyttö Ilmalan asemalla.
Junien aikataulunäyttö Ilmalan asemalla Helsingissä oli tyhjä sunnuntaina aamupäivällä. Viisarikello oli siirtynyt kesäaikaan, digitaalinen kello ei. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Paula Tiessalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime yönä tapahtunut kellojen siirto kesäaikaan vikaannutti asemien informaatiojärjestelmän, kertoo liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin rataliikennekeskus tiedotteessaan. Rataliikennekeskus tiedotti kello yhdentoista jälkeen, että vika on saatu korjattua.

– Vika koskee koko maata Helsingistä pohjoiseen asti. Jokaisella asemalla on käytössä sama informaatiojärjestelmä, kertoi Fintraffic Raiteen liikennepäällikkö Rauno Helander.

Vian takia rautatieasemien infotaulut jäivät näyttämään niin sanottua normaaliaikaa eli ne olivat tunnin myöhässä. Osa asemien kelloista oli oikeassa ajassa, mutta junien lähtöajat olivat virheelliset.

– Viisarikellot ovat oikeassa eli kesäajassa, mutta näyttöjen digitaaliset kellot eivät, vaikka niitä molempia ohjaa sama laite, Helander sanoi.

Aikataulunäyttö Ilmalan asemalla.
Ilmalan asemalla oleva aikataulunäyttö oli sekaisin sunnuntaina aamupäivällä. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Myöskään junalahdot.fi-sivustolta ei saanut haettua asemien tai junien aikataulutietoja.

Junien kulkuun vika ei vaikuttanut. Ne kulkevat normaalisti aikataulujen mukaan.

Liikennepäällikkö Rauno Helander muistelee, että kesä- ja talviaikaan siirtymiset ovat joskus aiemminkin aiheuttaneet erilaisia häiriöitä rautatielaitteille. Hänen mukaansa junaliikennettä helpottaisi, jos kellojen siirtelystä luovuttaisiin.

Juttua täydennetty 26.3 klo 10.24 lisäämällä siihen liikennepäällikkö Rauno Helanderin kommentit.

Suosittelemme sinulle