Hyppää sisältöön

Ben Zyskowiczin kimppuun hyökännyt epäilty mies on nyt kuulusteltu, pidätetty ja pysyy poliisin hallussa

Epäillyn vapauttamisesta tai vangitsemisesta päätetään seuraavan kahden vuorokauden aikana.

Ben Zyskowiczin kimppuun käyneen miehen hyökkäys tallentui videolle lauantaina.
Otso Karhu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) kimppuun Helsingin Itäkeskuksessa hyökännyt epäilty on kuulusteltu poliisilaitoksella, kertoo Helsingin poliisi.

Epäilty on 38-vuotias, vuonna 1984 syntynyt mies. Rikosnimikkeinä ovat pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Helsingin poliisilaitoksen päivystävän tutkinnanjohtajan Kari Martikaisen mukaan epäilty on nyt päätetty pidättää. Näin ollen hän pysyy poliisin hallussa.

Jos epäilty päätetään vangita, on päätös tehtävä viimeistään kolmantena päivänä kiinniotosta ennen kello kahtatoista eli ensi viikon tiistaina.

Aiemmin epäilty oli kiinniotettuna, jolloin maksimi vapaudenmenetysaika on 24 tuntia, paitsi jos kiinniottoa jatketaan pidättämisellä, kuten nyt on toimittu.

Tapaukselle nimetty tutkinnanjohtaja

Martikaisen mukaan Helsingin poliisi ei ole tekemässä erityisiä muutoksia toimintaansa vaalien alla tämän rikosepäilyn vuoksi.

– Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä jatkossakin. Kampanjapaikkoja on toki joka ehdokkaalla eri puolilla kaupunkia, niin vaikeaa olla joka paikassa, mutta pyrimme olemaan näkyvillä mahdollisimman paljon. Ei tässä pidä mitään tehostaa, vaan olla koko ajan luomassa arkeen turvaa. Olemme siellä missä tapahtuu, Martikainen sanoo.

Poliisi ei kerro yksityiskohtia pahoinpitelystä epäillyn miehen kuulustelusta tai avaa teon mahdollista motiivia, koska tutkinta on kesken. Tapaukselle nimetty erillinen tutkinnanjohtaja jatkaa rikosepäilyn selvitystä alkuviikosta.

Juttua muokattu 26.3.2023 kello 12.45: lisätty tieto epäillyn pidätyksestä.

Suosittelemme sinulle