Hyppää sisältöön

Katso, kuinka Kerttu Niskanen juhli harvinaislaatuista saavutusta – ”On pitänyt olla jollain tavalla itsekäskin”

Kerttu Niskanen pääsi juhlimaan kotiyleisön edessä normaalimatkojen cupin voittoa.

Katso, kuinka Kerttu Niskanen sai kristallipallon Lahdessa
Roope Visuri,
Aino Perttilä,
Riikka Smolander-Slotte

LAHTI. Suomalaiset hiihtofanit pääsivät vielä juhlimaan sunnuntaina iltapäivällä, kun Kerttu Niskanen sai kristallipallon normaalimatkojen cupin voitosta.

Haloo Helsingin Texas-kappale pärähti soimaan, kun Niskanen kuulutettiin voittajana Lahden hiihtostadionin lavalle. Niskanen laittoikin laulun sanojen mukaisesti kunnolla tuulemaan, kun suomalainen juhli villisti kristallipallo kädessään.

Sen jälkeen kuultiin Niskasen voiton kunniaksi Maamme-laulu. Niskanen on kolmas suomalainen normaalimatkan cupin voittaja. Virpi Sarasvuo (o.s. Kuitunen) voitti cupin kahdesti peräkkäin kausina 2006–2008. Iivo Niskanen juhli normaalimatkojen cupin voittoa ja maailmancupin kolmatta sijaa viime kaudella.

Kerttu ja Iivo Niskasen Eero-isä oli myös paikan päällä seuraamassa palkintojenjakoa.

– Oli aivan ihanaa. Tätä on odotettu kymmenen vuotta. Tuntuu mahtavalta, Eero Niskanen sanoi tuoreeltaan tunteikkaana Yle Urheilulle.

Niskanen oli myös kokonaiscupissa kolmas. Kakkossijakin olisi tullut, mikäli häntä ei olisi hylätty aiemmin maaliskuussa Drammenin sprintissä. Niskanen oli alun perin 13:s, mutta Italian tekemän protestin jälkeen suomalainen putosi 30. sijalle.

Niskanen menetti siinä 34 pistettä, kun eroa lopulta tuli Jessie Digginsiin 27 pistettä.

– Pikkaisen jää hampaankoloon ja kismittää italialaisten suuntaan, mutta minkäs sille mahtaa. Säännöt ovat sääntöjä, Eero Niskanen totesi Yle Urheilulle.

Kerttu Niskanen totesi itse palkintojenjaon jälkeen, että pitää normaalimatkojen cupin voittoa upeana saavutuksena.

– Tätä varten pitää onnistua läpi kauden. Ei ole kärsinyt sairastua kertaakaan. Pitää pystyä olemaan taistelussa mukana koko ajan, Niskanen sanoi.

Niskanen kertoi jännittäneensä loppuun saakka, että pysyy terveenä.

– On pitänyt olla hirveän huolellinen, tarkka ja jollain tavalla itsekäskin. Perheen ja ystävien kanssa on pitänyt olla paljon yhteyksissä puhelimen välityksellä, Niskanen sanoi.

Suosittelemme sinulle