Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii Asikkalan taksisurmasta epäillylle 12–13 vuoden vankeustuomiota

Viime elokuussa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely on alkanut Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Epäiltyä syytetään taposta ja törkeästä raiskauksesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden käytävätila.
Käräjäoikeus käsittelee Asikkalan taksisurmajutun suljetuin ovin eikä kuvaamista sallittu istunnon alussa. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Petri Niemi,
Tapio Enlund
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii Asikkalan taksisurmasta epäillylle 12-13 vuoden vankeustuomiota.

Viime elokuussa Asikkalassa tapahtuneen taksisurman käsittely on alkanut maanantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Epäiltyä, tekoaikaan 24-vuotiasta asikkalalaismiestä syytetään parikymppisen naistaksikuskin taposta ja törkeästä raiskauksesta.

Esitutkinnan mukaan epäilty nousi naisen ajaman taksin kyytiin viime elokuussa Lahden torilta. Epäilty oli pyytänyt kyytiä asunnolleen, josta oli hakenut keittiöveitsen ja ampuma-aseelta näyttävän pistoolimaisen kuula-aseen.

Nainen joutui ensin seksuaalirikoksen uhriksi ja henkirikos tapahtui sen jälkeen. Haastehakemuksen mukaan epäilty oli pakottanut uhrin sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa. Tekoa kuvataan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla tehdyksi.

Haastehakemuksesta ilmenee myös, että epäilty on tappanut uhrin kuristamalla. Poliisi otti miehen kiinni sorakuopan lähistöltä Asikkalan Salonsaaresta.

Poliisi tutki juttua murhana, mutta syytteet syyttäjä nosti taposta ja törkeästä raiskauksesta.

Oikeuskäsittelylle on varattu kolme päivää tällä viikolla. Juttua käsitellään suljetuin ovin yleisön läsnä olematta.

Käräjäoikeus on myös määrännyt uhrin ja oikeudenomistajien henkilöllisyyden sekä oikeudenkäyntipöytäkirjat haastehakemusta lukuunottamatta salassa pidettäviksi.

Suosittelemme sinulle