Hyppää sisältöön

Elementtitehtaan katto romahti osittain Vaalassa

Pohjois-Pohjanmaalla Vaalassa sijaitsevan tehtaan katto sortui parinkymmenen metrin matkalta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Risto Degerman,
Ensio Karjalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaalassa toimivan VB-Betonin elementtitehtaan katto romahti maanantaina puolen päivän aikaan yhteensä noin 15–20 metrin matkalta.

Henkilövahinkoja onnettomuudessa ei ole tullut. Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos hälytettiin paikan päälle, ja se totesi aiheutuneet vahingot, mutta pelastuslaitokselle ei enää jäänyt tehtävää.

Jälkivaurioiden välttämiseksi rakennusvalvojat ovat paikan päällä varmistamassa jäljelle jääneen katon kunnon. Katto on romahtanut tehtaan keskivaiheilta. Tehtaan tuotanto on toistaiseksi pysähdyksissä.

– Aivan täyttä varmuutta romahduksen syystä emme vielä ole saaneet. Romahdus on voinut johtua myös rakennusvirheestä, sitä ei voida sulkea pois, Vaalan kunnan rakennusmestari Pentti Väänänen toteaa käytyään tarkastamassa vaurioita.

Väänäsen arvion mukaan romahdus ei ole lumikuorman aiheuttama.

Myöskään VB-Betonin toimitusjohtajan Pauli Sutisen mukaan lumen määrä ei ole ollut poikkeuksellinen.

Sutisen mukaan romahduksen tarkkaa syytä ei pystytä tässä vaiheessa arvioimaan, kun paikan tutkiminen on vielä kesken.

– Romahtanut hallin osa oli rakennettu 2000-luvun alussa. Sitä vanhemmassa osassa samoin kuin uudemmassakin osassa katto on pysynyt paikallaan, Sutinen kertoo.

Yhtiön tuotanto pysähtyy onnettomuuden takia joksikin aikaa, mutta katkoksen pituudesta ei ole vielä tietoa. Tavoitteena on kuitenkin päästä jatkamaan tuotantoa uudessa hallinosassa heti kun sen turvallisuus on saatu varmistettua.

Vaala kartalla
Kuva: Paulus Markkula / Yle

VB-Betoni Oy on perustettu vuonna 1993 ja se valmistaa betonielementtejä asuntotuotantoon eri puolille Suomea. Yritys työllistää puolensataa työntekijää.

Suosittelemme sinulle