Hyppää sisältöön

Jukka Lehtonen Arctic Volleyn edustusjoukkueen päävalmentajaksi ja seuran valmennuspäälliköksi

Seuran puheenjohtaja Mari Jolanki uskoo, että valmentajana syksyllä aloittava Lehtonen tulee houkuttelemaan edustusjoukkueeseen huippupelaajia.

Punaisiin pelipaitohin pukeutuneet kaksi nuorta naista ja mies keskustelevat lentopallokentällä. Miehellä kädessä lentopallo.
Karsintasarjassa joukkuetta valmentaa kauden aikana kakkosvalmentajana toiminut Jukka Mäkihannu (kuvassa oikealla). Arkistokuva. Kuva: Elina Ervasti / Yle
Eeva Kuivas
Avaa Yle-sovelluksessa

Arctic Volley Rovaniemen edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa ensi syksynä entinen huippupelaaja Jukka Lehtonen. Seura ja Lehtonen solmivat kolmivuotisen sopimuksen, joka sisältää option kahdelle lisävuodelle.

Lehtonen on pelannut ammattiurallaan muun muassa Kreikassa, Italiassa, Ranskassa ja Sveitsissä. Uransa aikana hän voitti Sveitsin Supercupin ja maan mestaruuden kahdesti.

Miesten A-maajoukkueessa Lehtonen pelasi yhdentoista vuoden ajan sekä toimi joukkueen kapteenina vuosina 2009–2011. Maajoukkueurallaan Lehtonen on pelannut maailmaanliigaa, yhdet MM-kisat ja neljät EM-kisat.

Lehtonen siirtyi pelaajauralta valmentajaksi vuonna 2019. Kuluvan kauden hän on valmentanut Ruotsin pääsarjassa pelaavaa VK Sollentunaa.

Toinen karsintakierros alkaa keskiviikkona

Seuran puheenjohtaja Mari Jolanki uskoo, että Lehtonen tulee houkuttelemaan edustusjoukkueeseen huippupelaajia. Lehtonen toimii seuran valmennuspäällikkönä linjaten myös juniorijoukkueiden valmennusta.

Jukka Lehtosen puoliso Johanna Lehtonen aloittaa edustusjoukkueen ja D–A-ikäisten junioreiden fysiikkavalmentajana. Myös hänelle on tehty kolmivuotinen sopimus, joka sisältää option kahdesta lisävuodesta.

Arctic Volley aloittaa liigakarsintojen toisen kierroksen huomenna keskiviikkona Lapin urheiluopistolla. Karsinnassa vastaan asettuu Joen Juju, joka voitti naisten 1-sarjan. Karsintasarjan voittaja varmistaa sarjapaikan Mestaruusliigassa, häviäjä pelaa ensi kaudella 1-sarjaa.

Karsintasarjassa joukkuetta valmentaa kuluneella kaudella sen kakkosvalmentajana toiminut Jukka Mäkihannu. Seura ja päävalmentaja Avo Keel ovat sopineet, että tämä vetäytyy valmentamisesta loppukaudeksi.

Rovaniemeläiset hävisivät liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen Jymyvolleyta vastaan otteluin 3–1. Myös karsintojen toinen kierros ratkeaa kolmella voitolla.

Juttua korjattu 28.3. kello 8.34 Johanna Lehtonen alkaa valmentaa D–A-ikäisiä junioreita, ei siis vain D- ja A-ikäisiä kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Suosittelemme