Hyppää sisältöön

Poliisihallitus aikoo tutkia Helsingin poliisin toiminnan Turkin-vastaisissa mielenosoituksissa

Poliisihallitus aikoo aloittaa oma-aloitteisen laillisuusvalvontaselvityksen.

Poliisin pakettiauto Turkin suurlähetystön edessä.
Poliisiauto Turkin suurlähetystön edustalla Helsingissä 1. maaliskuuta. Kuva: Antti Hämäläinen / Lehtikuva
STT,
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisihallitus aikoo aloittaa oma-aloitteisen laillisuusvalvontaselvityksen Helsingin poliisin toiminnasta mielenosoituksissa, jotka ovat koskeneet muun muassa Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania.

– Selvitysmenettelyllä linjataan poliisin lainmukaista toimintaa tilanteissa, joissa on tulkinnanvaraisuutta, kertoo poliisiylitarkastaja Henry Lehti poliisihallituksen laillisuusvalvonnasta.

Poliisi poisti mielenosoittajilta lauantaina Turkin suurlähetystön edustalla Helsingissä presidentti Erdogania esittäneen nuken. Poliisin mukaan se tulkitsi, että nukella yritettäisiin häpäistä Turkin presidenttiä ja tämän ei annettu tapahtua.

Helmikuun lopulla mielenosoittajat polttivat Turkin suurlähetystön edustalla Helsingissä Erdoganin kuvan. Helsingin poliisi on kertonut epäilevänsä tapauksissa kunnianloukkausta.

Poliisi on mielenosoituksissa pyrkinyt estämään ennalta tekoja, joissa voisi täyttyä kunnianloukkaus, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisihallitus pyytää tapahtuneesta selvitykset Helsingin poliisilaitokselta. Kun selvitykset saadaan, asiassa tehdään ratkaisu.

Suosittelemme sinulle