Hyppää sisältöön

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvien seksuaalirikosepäilyjen oikeuskäsittely alkaa

Epäilyt tulivat ilmi vuonna 2021, kun Turun Sanomat julkaisi uutisen naantalilaisen hevostallin pitkään jatkuneista väärinkäytöksistä.

Turun oikeustalo.
Torstain valmisteluistunnossa päätetään muun muassa käsittelyaikatauluista ja asiakirjojen julkisuudesta. Arkistokuva. Kuva: Kamal Afarin
Satu Aaltonen

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa pidetään torstaina valmisteluistunto, joka käynnistää naantalilaiseen hevostalliin liittyvän rikoskokonaisuuden oikeuskäsittelyn.

Vastaajina ovat hevostallia pitäneet vuonna 1975 syntynyt mies ja vuonna 1979 syntynyt nainen. Molempia vastaan on nostettu syytteet kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Miestä vastaan on lisäksi nostettu syytteet kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Asianomistajia eli syytteissä kuvatun toiminnan kohteeksi joutuneita on kaikkiaan neljä.

Syytteet ovat vakavat, sillä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voi saada yhdestä kymmeneen vuotta vankeutta. Kyse on kuitenkin vasta epäilyistä. Vastaajat ovat ennakkovastauksissaan kiistäneet teot.

Naantalissa hevostallia pitänyt pariskunta oli vuoden 2021 keväällä jonkin aikaa vangittuna. Tätä ennen Turun Sanomat uutisoi vuosia jatkuneesta tyttöjen ja nuorten naisten hyväksikäytöstä. Huoli hevosten hyvinvoinnista oli lehtijutun mukaan yksi syy siihen, että nuoret saatiin sitoutumaan talliin.

Valmisteluistunnossa päätetään, salataanko oikeudenkäyntiasiakirjat ja pidetäänkö suullinen käsittely suljetuin ovin. Alustavasti jutun pääkäsittelylle on varattu kuusi päivää touko–kesäkuussa.

Suosittelemme sinulle