Hyppää sisältöön

Opettajankoulutus palaa Kajaaniin syksyllä 2024 ainakin vähäksi aikaa

Kainuun ja Ylä-Savon erityisopettajajien, varhaiskasvatusopettajajien, varhaiskasvatuksen erityisopettajajien puutteeseen etsitään lääkettä Oulun yliopiston koulutuksesta.

Seminaarin päärakennuksen julkisivu
Opettajankoulutus toimi aiemmin Kajaanin seminaarin tiloissa, nyt uudet opetustilat eivät ole vielä selvillä. Kuva: Antti Tauriainen / Yle
Heikki Rönty

Oulun yliopisto järjestää erityisopettajan kelpoisuuden tuottavia opintoja sekä tutkintoon johtavaa varhaiskasvatuksen koulutusta Kajaanissa ensi vuoden syksystä alkaen.

Koulutukset sisältävät lähi- ja etäopetusta. Lähijaksot toteutetaan Kajaanissa. Opetukseen kuuluvat harjoittelujaksot pyritään järjestämään Kainuun ja Ylä-Savon oppilaitoksissa.

Erillisissä erityisopettajan opinnoissa on 20 aloituspaikkaa, kolmivuotisessa varhaiskasvatuksen opettajan kandidaattikoulutuksessa 40 aloituspaikkaa sekä kaksivuotisessa varhaiskasvatuksen erityisopettajan maisterikoulutuksessa 20 aloituspaikkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun yliopiston sekä Kajaanin ja Iisalmen kaupunkien hankkeelle 840 000 euroa, joka on koko hankkeen rahoituksesta noin kaksi kolmasosaa. Koulutukset alkavat syksyllä 2024.

Oulun yliopisto lopetti 113 vuotta vanhan opettajankoulutuksen Kajaanissa vuonna 2013.

Voit kommentoida juttua 29.3.2023 klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle