Hyppää sisältöön

Luhdalla oli hyvä vuosi – liikevaihto kasvoi ja voittoa kertyi

Luhta Sportswear Company on onnistunut elpymään hankalien koronavuosien jäljiltä. Lahden pääkonttorille on pestattu lisää ihmisiä.

Ulkoiluvaatteita kaupan hyllyllä.
Luhdan kansainvälinen liikevaihto kasvoi vuonna 2022 noin 46 prosenttia, kotimaassa liikevaihto laski kuuden vähittäismyymälän sulkemisen vuoksi hieman. Arkistokuva Luhdan liikkeestä tammikuussa 2022. Kuva: Jukka Lehto / Yle
Sini Ojanperä

Lahtelainen Luhta on kasvattanut liikevaihtoaan ja tehnyt voittoa viime vuonna.

Koronapandemia koetteli muotia ja urheiluvaatteita myyvää yritystä. Vuonna 2022 Luhta Sportswear Companyn liikevaihto kuitenkin kasvoi lähes 50 miljoonaa euroa edellisvuodesta ja palautui pandemiaa edeltäneelle tasolle, 245 miljoonaan euroon. Voitto verojen jälkeen oli 10,3 miljoonaa euroa, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Yritys on muun muassa kasvattanut tukkukaupan osuutta ja karsinut kivijalkamyymälöitä sekä kehittänyt verkkokauppaa.

Luhta palkkasi viime vuonna pääkonttorilleen Lahteen 30 uutta ihmistä. Lisää väkeä on tarvittu etenkin myyntiin, markkinointiin ja digitoimintoihin. Yhtiö on lisännyt resurssia myös tieto- ja viestintätekniikkaan sekä henkilöstöhallintoon.

Kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa 2022, Luhta keskeytti välittömästi kaiken viennin maahan. Yritys lopetti toimintansa Venäjällä, myi 16 myymäläänsä maassa ja irtisanoi 136 henkilöä.

Suosittelemme sinulle