Hyppää sisältöön

Virolaismedian mukaan Suomen ja Viron yhteinen lentopalloliiga saattaa käynnistyä jo syksyllä – Suomen lentopallopomon mukaan liitto ei ole mukana hankkeessa

Uudessa, syksyllä pelattavassa sarjassa pelaisi neljä joukkuetta kummastakin maasta. Virolaisjoukkueista Tallinna, Vöru, Pärnu ja Tartu ovat halukkaita osallistumaan.

Akaa-Volleyn pelaajat tuulettavat pistettä.
Nähdäänkö Akaa-Volley syksyllä uudessa sarjassa? Kuva: Immo Ruonala / Mestaruusliiga
Paavo Forsberg,
Joel Sippola

Virolainen Öhtuleht kertoi maanantaina, että ensi syksynä saatetaan pelata täysin uutta lentopalloliigaa, jossa on mukana Suomen ja Viron pääsarjajoukkueita. Virolaislehden mukaan liigassa pelaisi neljä joukkuetta kummastakin maasta.

Sarja alkaisi syyskuun lopussa ja se huipentuisi paras neljästä -kaavalla pelattaviin finaaleihin vuoden lopulla.

Virolaisen Tartun managerin ja hankkeen puuhamiehen Hendrik Rikandin mukaan sarjaprojekti olisi seurojen itsensä johtama.

– Kaikki virolaisjoukkueet, meidän lisäksemme Tallinna, Vöru ja Pärnu, ovat vahvistaneet halukkuutensa. Myös Suomesta on useita kiinnostuneita joukkueita. VaLePa ei osallistu, koska he haluavat keskittyä Mestarien liigaan. En voi sanoa mahdollisten suomalaisjoukkueiden nimiä, koska kaikkea ei ole vielä sovittu. Joka tapauksessa joukkueet ovat eteläisen Suomen kärkijoukkueita, Rikand sanoi.

– Olen toiveikas. Mielestäni tämä liiga antaisi sekä Viron että Suomen joukkueille lisää pelejä juuri oikealla vaikeustasolla. On myös mielenkiintoista nähdä, miten yleisö ottaisi uuden sarjan vastaan, Rikand sanoi.

Rikandin mukaan uusi sarja pyrkii siihen, ettei siitä tule lisäkustannuksia seuroille.

– Europeleihin rekisteröitymisen takaraja on toukokuun puolivälissä. Siihen mennessä pitää olla selvää, alkaako uusi sarja vai ei.

Lentopalloliitto ei ole käynyt keskusteluja

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Karri Virtasen mukaan Suomen ja Viron yhteisliigasta ei ole käyty keskusteluja liitossa.

– Ei ole mitään sellaista, että oltaisiin laajentamassa tai yhdistämässä Mestaruusliigaa johonkin. Ne ovat kovin vääränlaisia huhuja, jos sen tyyppisiä on.

Suomen, Viron ja Latvian yhteistä Baltian lentopalloliigaa suunniteltiin vuonna 2020. Liigaa oli tarkoitus pelata samaan aikaan Mestaruusliigan kanssa. Suunnitelma laitettiin jäihin koronapandemian aikana.

Virtanen muistelee nähneensä vuosia sitten selvityksen, jossa Mestaruusliigan seurat katsoivat, että kustannukset ja seurojen välinen tasoero olivat sellaisia, että liigan pelaaminen ei ollut Suomen lentopallon kannalta tarkoituksenmukaista.

Virtasen mukaan muutamat yksittäiset mestaruusliigaseurojen edustajat ovat vuosien varrella selvitelleet virolais-suomalaisen liigan mahdollisuuksia.

– Mestaruusliiga tai Suomen lentopalloliitto eivät ole olleet tekemisissä asian kanssa.

Suosittelemme