Hyppää sisältöön

Konepistoolein aseistautuneet poliisit tekivät rynnäkön asuntoon Lahdessa, tutkinnassa henkirikos – kuuntele miten poliisi käskytti rappukäytävässä

Poliisi tutkii tapahtunutta henkirikoksena. Aamuyön suureen poliisioperaatioon liittynee ampuma-aseen käyttöä.

Poliisin ja pelastuslaitoksen ajoneuvoja Mariankadulla, Lahdessa
Poliisin ja pelastuslaitoksen ajoneuvoja Mariankadulla Lahdessa yöllä 29.3.2023. Kuva: Mikko Tuomikoski / Yle
Markku Tuhkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahden Mariankadulla, kaupungintalon alapuolella, käynnistyi varhain aamuyöllä suuri poliisioperaatio useiden yksiköiden voimin. Hämeen poliisin tiedotteen mukaan tapahtunutta tutkitaan henkirikoksena. Paikalla oli kaikkiaan kymmenkunta poliisin ajoneuvoa, mukana myös panssaroitu ajoneuvo.

Lisäksi tehtävään oli hälytetty kaksi pelastuslaitoksen ambulanssia ja johtoauto.

Yle toimittajan Mikko Tuomikosken silminnäkijähavaintojen mukaan tapahtumat saivat alkunsa noin kello kaksi yöllä, kun talon asukkaat kuulivat voimakasta pauketta.

Poliisi saapui paikalle noin kello kolme. Hieman myöhemmin ilmaan lähetettiin poliisin operoima drooni, joka kuvasi kerrostaloasunnon ikkunan ulkopuolella.

Rappukäytävässä näkyi hylsy

Sisällä rappukäytävässä luotiliivein ja konepistoolein varustautuneen poliisin apuna oli myös koirapartio.

Kun ovi oli saatu auki, poliisi komensi kovaäänisesti henkilöitä ulos asunnosta. Kuuntele Mikko Tuomikosken tallentama audio tapahtumista rappukäytävässä:

Kiinniotetut henkilöt kuljetettiin pois poliisin ajoneuvoissa.

Tuomikosken mukaan rappukäytävässä oli näkyvillä myös aseen patruunan hylsy ja on ilmeistä, että tapahtumia on edeltänyt ampuminen.

Luodinreikiä Mariankadulla sijaitsevan kerrostaloasunnon ovessa Lahdessa.
Kerrostaloasunnon ovessa näkyi jälkiä yön tapahtumista. Kuva: Mikko Tuomikoski / Yle

Aamulla poliisin tekninen tutkinta oli eristänyt asunnon ja paikalla oli tutkijoita valkoisissa haalareissa. Myös rappukäytävän muita asukkaita haastateltiin poliisin toimesta. Iltapäivällä oli nähtävissä, että poliisit tutkivat yhä paikkaa. Asunnosta oli muun muassa irrotettu listoja ja avattu lattiamattoja.

Poliisin tiedotteen mukaan tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille. Esitutkinta on alkuvaiheessa ja poliisin mukaan siitä ei voida tiedottaa tässä vaiheessa enempää tutkintaa vaarantamatta.

Poliisin tekninen tutkija avaa pakettiauton ovea.
Poliisin tutkinta paikalla jatkui kiinnioton jälkeen. Kuva: Jarno Kajova / Yle

Suosittelemme sinulle