Hyppää sisältöön

Mies löi veitsellä uhrejaan useita kertoja Lapualla – käräjäoikeus tuomitsi lähes seitsemän vuoden vankeuteen liudasta rikoksia

Ehdollisessa vankeudessa ollut mies tehtaili tukun rikoksia ennen koeajan loppumista.

Vihreäkantinen Suomen laki -kirja. Kirjan päällä on puheenjohtajan nuija.
Eteläpohjalaismies tuomittiin kahdesta tapon yrityksestä ja liudasta muita rikoksia lähes seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Kuva: Arja Lento / Yle
Anne Elhaimer

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuomitsi tiistaina Tomi Antero Reinikan kuuden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen joukosta ehdonalaisessa tehtyjä rikoksia.

Vakavimmat rikokset olivat kaksi tapon yritystä viime marraskuussa Lapualla. Tuolloin tuomittu oli tahallaan yrittänyt tappaa miehen ja naisen keittiöveitsellä lyömällä miesuhria useita kertoja vatsan alueelle, solisluun seutuun ja kasvoihin. Tuomittu oli lyönyt naista vatsan ja ylävartalon alueelle.

Miesuhri loukkaantui hengenvaarallisesti vatsaan osuneesta iskusta.

Tuomittu oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen kesäkuussa 2020. Koeajan viimeinen päivä olisi ollut marraskuussa 2022.

Koeaika ei ehtinyt kulua loppuun, kun mies ehti jo syyllistynyt yli kahteenkymmeneen rikokseen huhtikuun ja marraskuun välisenä aikana. Vanhaa rangaistusta oli jäljellä vielä 264 päivää.

Uusien rikosten listalta löytyvät tapon yritysten lisäksi muun muassa viisi pahoinpitelyä, törkeitä rattijuopumuksia ja laittomia uhkauksia.

Suosittelemme sinulle