Hyppää sisältöön

SOE Busproduction lopettaa toimintansa Lahdessa – työt loppuvat kymmeniltä

Työt loppuvat 48 ihmiseltä, ulkoistamissopimuksella 29 työntekijää siirtyy Etteplanille.

Linja-auto ja tehdastyöntekijöitä Scanian tehtaalla Lahdessa.
Lahden Okeroisissa sijaitsevan SOE Busproduction lopettaa toimintansa. Kaksi vuotta sitten työ loppui jo noin 200 ihmiseltä, tänään irtisanottiin viimeiset noin 80 henkeä. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Markku Tuhkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

SOE Busproduction Finland oy:n toiminta on päätetty lopettaa. Tieto tuli julki tänään yhtiön 80:tä työntekijää koskeneiden muutosneuvotteluiden päätyttyä.

Emoyhtiö ruotsalainen Scania uudelleen järjestelee ja keskittää tutkimus- ja kehitystoimintaa linja-autoliiketoiminnassa.

Päätös toiminnan lopettamisesta Lahdessa vaikuttaa 77 työpaikkaan.

Scania on solminut ulkoistussopimuksen Etteplan Finland oy:n kanssa ja 29 työntekijää siirtyy Etteplanin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Muut työsuhteet päättyvät vuoden loppuun mennessä.

Pääluottamusmies Tommi Vanhala kuvaa tunnelmia pettyneeksi, mutta samalla helpottuneeksi.

– Asioilla on nyt aikataulut, että miten tästä eteenpäin. Uuden edessä jännittääkin, että mistä seuraavaksi leipänsä kotiin saa.

Bussikorien tuotanto loppui Lahdessa jo vuoden 2021 keväällä ja silloin työt loppuivat noin 200 työntekijältä. Korien tuotekehitys- ja suunnittelutyöhön Lahden Okeroisiin jäivät nyt muutosneuvotteluihin osallistuneet henkilöt.

Työpaikkansa vuoden loppuun mennessä menettävien työllistymisestä pääluottamusmies Tommi Vanhala on luottavainen.

– Jos henkilöt onnistuvat markkinoimaan itseään ja pääsevät johonkin paikkaan näyttämään ammattitaitoaan, niin varmasti töitä on, arvioi Vanhala.

Viimeiset vuodet Lahdessa suunniteltiin ja valmistettiin niin sanottuja proto-autoja Ruotsista tulleiden toiveiden mukaisesti.

Nämä testivaiheessa olleet valmiit automallit lähetettiin emoyhtiö Scanialle Ruotsiin, joka on arvioinut niiden jatkomahdollisuuksia varsinaisessa bussituotannossaan.

Suosittelemme sinulle