Hyppää sisältöön

RNK Flyersin Ringeten SM-kultaan johdattanut Susanna Tapani kertoo mielipiteitä jakaneesta ratkaisustaan: ”Henkisesti paljon helpompaa”

RNK Flyers vei ringeten loppuottelusarjan NoU Ringetteä vastaan nimiinsä voitoin 3–0. Susanna Tapani iski ratkaisevassa ottelussa peräti viisi maalia.

Paavo Forsberg,
Ari Welling
Avaa Yle-sovelluksessa

RNK Flyers juhlii Ringeten SM-kultaa. Runkosarjan voittanut raisiolaisseura kukisti ratkaisevassa ottelussa nokialaisen NoU Ringeten maalein 8–4 ja vei loppuottelusarjan nimiinsä voitoin 3–0.

Mestaruus on RNK:lle ensimmäinen sitten vuoden 2017. NoU Ringette oli puolustava mestari.

Joukkueen tähtipelaaja Susanna Tapani keräsi ottelusta peräti tehot 5+2. Anne Pohjola iski yhden maalin ja keräsi kuusi syöttöpistettä.

– Tänään sattui tulemaan minulle ne paikat. Onneksi meni sisään. Kyllä meidän kentässä paikat aina jollekin tulee, niin pitää hyödyntää ne. Ihan uskomaton peli, Tapani tunnelmoi.

Myös maajoukkuetason jääkiekkoilijana tunnettu Tapani päätti panostaa tällä kaudella pelkästään ringetteen. Hän rikkoi finaalisarjassa 300 pelatun SM-sarjaottelun rajan. Tapanin mukaan satsaus kannatti.

– Olen nauttinut joka ikisestä päivästä, mitä olen saanut olla tämän joukkueen kanssa. Kesätreenit ja kaikki. On henkisesti paljon helpompaa, kun voi oikeasti olla yhden joukkueen kanssa. Joukkuehenki, kun kaikki ovat paikalla, se on todella iso juttu tässä lajissa.

Tapania ei nähdä ensi viikolla alkavissa naisten jääkiekon MM-kisoissa.

Suosittelemme sinulle