Hyppää sisältöön

Helsingin koulupuukotuksesta epäilty 13-vuotias mietti tekoaan etukäteen – näin tapahtumat etenivät

Poliisin esitutkinta Vesalan maaliskuisesta koulupuukotuksesta on valmistunut.

Poliisiauto Vesalan peruskoululla, jossa tapahtui epäilty puukotus keskiviikkoaamuna 8.3.
Esitutkinnan mukaan puukottaja harkitsi tekoaan etukäteen. Kuva Vesalan peruskoululta 8. maaliskuuta puukotuksen jälkeen. Kuva: Vesa Marttinen / Yle
Otso Karhu

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi Vesalan koulussa maaliskuun alussa tapahtuneen puukotuksen esitutkinnan, poliisi tiedottaa.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että epäilty 13-vuotias tyttö oli miettinyt tekoa jo jonkin aikaa. Hän oli kirjoittanut internetissä kiinnostuksestaan puukottaa joku, jotta pääsisi laitokseen tai vankilaan.

Esitutkinnan perusteella puukotusta ei edeltänyt sanaharkka tai muukaan riita. Poliisin mukaan tyttö oli ensin miettinyt puukottavansa erään toisen luokkalaisensa. Hän kuitenkin muutti mieltään oppitunnin aikana.

Veitsi otettiin kotitalousluokan laatikosta

Puukotus tapahtui Vesalan peruskoulun kotitaloustunnilla. Rikoksessa käytetty veitsi oli otettu kotitalousluokan laatikosta, epäilee poliisi.

Uhri, 14-vuotias poika, sai hengenvaaralliset vammat, mutta on toipumassa.

Poliisin mukaan epäillyn puukotuksen esitutkinta ei etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen, vaan sosiaaliviranomaiset vastaavat jatkotoimista. Alle 15-vuotiaiden epäiltyjen kohdalla esitutkintoja tehdään tarvittaessa.

Suosittelemme sinulle