Hyppää sisältöön

Kaupungin vanhan varikon pihavarastoja puretaan uuden asuntoalueen tieltä Oulussa

Oulun parin vuoden päästä järjestettävien asuntomessujen alueen rakentaminen on edennyt aikataulun mukaan.

Mintun värinen kaivinkone purkamassa kinosten keskellä isoa punatiilista rakennusta.
Purkutöissa raivataan tilaa asuntomessualuetta varten. Kaivinkoneen takana oleva pitkä kaareva tiilirakennus jää paikalleen ja piha-alueelle rakennetaan uusia taloja ja oleskelualueita. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Hietasaaren puolella alkavat näkyä jo tulevien tonttien ja ajoreittien paikat. Alueelle on syksyn ja talven aikana rakennettu myös kaukolämpöverkostoa.

Tuiran puolella olevan vanhan kaupungin varikon varastoja puretaan parhaillaan alueelle suunniteltujen aukioiden paikalta. Suunnitelman mukaan kaareva varikkohalli ja korjaamo suojellaan, mutta piha-alueella olevat talot puretaan.

Tuiran puolelle on suunnitelmien mukaan tulossa maamerkiksi korkea puinen puukerrostalo. Alueelle suunnitellun puukerrostalon arkkitehtikilpailun voitti kilpailun ainoa ehdotus Puukruunu, joka oli Puurakentajat Group Oy:n ja Schauman Arkkitehdit Helsinki Oy:n kilpailutyö.

Lopullista päätöstä rakennuksen toteuttamisesta ei vielä ole tehty, mutta kaupunki on ehdollisesti varannut sitä varten tontin Puurakentajat Groupille.

Tonttivarauksen ehtojen mukaan tontille suunnitellusta talosta ja sen rahoituksesta pitäisi valmistua tarkentuneet suunnitelmat tämän vuoden loppuun mennessä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle