Kauppojen pikakassat eli itsepalvelukassat ovat kasvattaneet suosiotaan. Kun niillä asioi nopeasti, saattaa sattua myös virheitä.
Yleen yhteyttä ottanut ihminen kertoo, että hän skannasi vahingossa yhden ostoksistaan kahdesti ja huomasi virheen vasta kotona. Mitä siinä tilanteessa pitää tehdä?
SOK-marketkaupan kehitysjohtaja Jarkko Mäkisen mukaan tällaiset selvittelytilanteet ovat harvinaisia. Virhettä voi olla vaikea selvittää jälkikäteen.
– Asiakas voi tietysti olla myymälään yhteydessä virheen huomattuaan. Nämä pyritään ratkaisemaan aina tapauskohtaisesti, Mäkinen sanoo.
Selvitys tapahtuu kaupan omia järjestelmiä käyttäen, joista mahdollinen lyöntivirhe voidaan todentaa. Mäkisen mukaan pikakassapalveluun on myös sisäänrakennettu varmistuksia, joilla pyritään ehkäisemään isoja virheitä.
Myös Keskolta kerrotaan, että asiakkaan kuitti ja ostotapahtuma voidaan tarkistaa jälkikäteen. Tällöin asiakaspalvelu tekee asiasta selvityksen ja asiakas saa hyvityksen, jos hän on vahingossa tehnyt virheen skannauksessa.
– Asia selvitetään kuitin ja asiakkaan tekemän reklamaation perusteella, kertoo K-Citymarketin sektorijohtaja Minna Wallenius.
Kuitti kannattaa tarkistaa jo kaupassa
Jarkko Mäkinen muistuttaa, että on asiakkaan vastuulla tarkastaa huolellisesti, että kaikki tuotteet on skannattu oikein. Tämän käyttöehdon asiakas hyväksyy kassaa käyttäessä.
Kuitti olisi hyvä tarkistaa heti paikan päällä, jolloin virhelyönnin korjaaminen on helppoa.
– Sähköiset kuittipalvelut ovat lisääntyneet ja pyrimme siihen, että ne ovat asiakkaan luettavissa heti ostotapahtuman jälkeen, Mäkinen sanoo.
Mäkinen mainitsee myös, että asiakkaiden rehellisyys on ihailtavaa.
– Saatetaan tulla kauppaan kertomaan, että tällainen tuote jäi vahingossa maksamatta pikakassalla.
Oletko saanut korvauksia itsepalvelukassoilla sattuneista virheistä? Voit kommentoida aihetta sunnuntaihin 2.4. kello 23:een asti.