Hyppää sisältöön

Kuhmon musiikkiopisto juhlii 30-vuotista taivaltaan konserteilla – rehtori: ”Tämä on ollut yhtä juhlahumua tammikuusta asti”

Tällä hetkellä Kuhmon musiikkiopistossa on yhteensä lähes 400 oppilasta Kuhmossa ja Sotkamossa. Musiikkiopiston juhlakonsertti on huomenna perjantaina Kuhmo-talolla.

Klarinett
Kuhmon musiikkiopistoissa keskitytään pääsääntöisesti lasten ja nuorten musiikkikasvatukseen ja soitinopetukseen. Kuva: Mika Kanerva
Tiia Korhonen,
Antti Tauriainen

Kuhmon musiikkiopisto juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Tällä hetkellä musiikkiopistossa on yhteensä lähes 400 oppilasta Kuhmossa ja Sotkamossa.

Rehtori Elisa Kerola kertoo, että musiikkiopisto viettää juhlavuotta monin eri tavoin.

Tämä on ollut yhtä juhlahumua tammikuusta asti. Ensimmäinen juhlallisuus oli dokumentin ensi-ilta. Se on 10 minuuttia kestävä tarina Kuhmon musiikkiopiston ilmapiiristä, hengestä ja arvoista.

Musiikkiopistoissa keskitytään pääsääntöisesti lasten ja nuorten musiikkikasvatukseen ja soitinopetukseen, mutta myös aikuisopiskelijoiden määrä on ollut kasvussa. Tällä hetkellä vanhin opiskelija on 70-vuotias, kertoo klarinetin ja saksofonin opettaja Arrigo Blom.

Voit kuunnella alta Blomin ja Kerolan haastattelun. Toimittajana on Antti Tauriainen.

Kuhmon musiikkiopiston rehtori Elisa Kerolaa sekä klarinetin ja saksofonin opettaja Arrigo Blomia haastattelee toimittaja Antti Tauriainen.

Blomin mukaan juhlavuoden aikana musiikkiopisto järjestää monenlaisia konsertteja. Seuraava on huomenna perjantaina Kuhmo-talolla. Juhlakonsertin ohjelma sisältää musiikkia ja tanssia.

– Siellä on sooloesityksiä ja ryhmäesityksiä. Konsertin huipennukseksi olemme kasanneet ison orkesterin, jossa on kaikki jouset ja puhaltajat samanaikaisesti lavalla.

Kuhmon musiikkiopiston perinteikäs lastenkonsertti on puolestaan Kuhmo-talolla 12. huhtikuuta. Silloin lavalle nousevat kaikki musiikkiopiston toiminta-alueen eskarilaiset Kuhmosta ja Sotkamosta.

Voit keskustella aiheesta 31. maaliskuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme