Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö: ”Suomesta tulee vahva ja kyvykäs liittolainen”

Pääministeri Sanna Marin kiittää muita maita Suomen tukemisesta Nato-hakemusprosessin aikana. Ulkoministeri Pekka Haavisto puolestaan kuvaa kuluneita kuukausia ”pitkäksi urakaksi”.

Sauli Niinistö kommentoi lyhyesti medialle tilaisuuden lomassa.
Presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Suomi on sitoutunut puolustusliiton turvallisuuteen. Niinistö eduskunnan vaalikauden päättäjäisissä 29. maaliskuuta. Kuva: Silja Viitala / Yle
Laura Kangas

Turkin parlamentti hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden myöhään torstai-iltana. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi Twitterissä lausunnon pian parlamentin äänestyksen jälkeen.

– Kaikki 30 Naton jäsenmaata ovat nyt ratifioineet Suomen jäsenyyden. Haluan kiittää niistä jokaista niiden osoittamasta luottamuksesta ja tuesta. Suomesta tulee vahva ja kyvykäs liittolainen, joka on sitoutunut liittokunnan turvallisuuteen, Niinistö sanoo lausunnossaan.

Niinistö sanoo myös odottavansa, että Suomi saa Ruotsin rinnalleen jäseneksi niin pian kuin mahdollista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiittää maita tuesta ratifiointiprosessin aikana.

– Liittolaisina saamme ja annamme turvaa. Puolustamme toisiamme. Suomi seisoo nyt ja tulevaisuudessa Ruotsin rinnalla ja maan jäsenhakemuksen tukena, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kuvailee ratifiointiprosessia Twitterissä pitkäksi urakaksi.

– Nato-jäsenyyttä haettiin 17.5.2022. Ensimmäiset ratifioinnit saatiin Kanadalta ja Tanskalta. Unkarin on määrä tallettaa oma ratifiointinsa Washingtoniin huomenna. Nyt Turkin parlamentti teki päätöksensä. Eletään historiallisia päiviä.

Mitä ajattelet Suomen Nato-jäsenyydestä? Voit keskustella aiheesta 1.4. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle