Hyppää sisältöön

Mestarien liigassa nähtiin hämmästyttävä trilleri – Chelsean sankariksi nousi jo kaksi syöpädiagnoosia saanut rankkarispesialisti

Lyonin valtakausi naisten Mestarien liigassa on ainakin toistaiseksi ohi. On mahdollista, että finaalissa nähdään lontoolaisjoukkueiden kohtaaminen.

Chelsean naiset juhlivat voittoa.
Rangaistuspotkukilpailun jälkeen riemu repesi Chelsean riveissä. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Chelsea eteni jalkapallon naisten Mestarien liigan välieriin, kun se voitti toisessa osaottelussa Lyonin. Chelsea katkaisi hallitsevan mestarin tien dramaattisten vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

– Tämä voitto todella kasvattaa joukkuetta, vaikka voitto olikin ruma, Chelsean päävalmentajana viimeiset reilut kymmenen vuotta ollut Emma Hayes totesi.

Lyon on hallinnut naisten Mestarien liigaa viime vuodet, kun se on voittanut edellisen seitsemän vuoden aikana kilpailun kuusi kertaa.

Rangaistuspotku viimeisellä minuutilla kuumensi tunteet

Chelsea oli avausosassa parempi maalein 1–0, mutta Lyon vei toisen osaottelun jatko-otteluun Vanessa Gillesin maalilla.

Lindsey Horan löysi Gillesin maalin edestä 77. minuutilla. Kanadalainen ei erehtynyt, vaan ohjasi pallon etukulmasta verkkoon.

Jatko-ottelussa riitti draamaa. Sarah Däbritz vei Lyonin johtoon 110. minuutilla, mutta Maren Mjelde toi jatko-ottelun lisäajalla Chelsean tasoihin rangaistuspotkusta. Rankkari tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

– Tämä on turhauttavaa ja tuntuu väärältä, Lyonin päävalmentaja Sonia Bompastor summasi.

Chelsea voitti rangaistuspotkukilpailun 4–3 ja eteni välieriin yli 15 000 silmäparin edessä Stamford Bridgellä. Välierissä lontoolaisseura kohtaa Barcelonan.

Saksalainen sankarivahti astui esiin

Kotijoukkueen sankari rangaistuspotkukilpailussa oli kaksi maalintekoyritystä torjunut maalivahti Ann-Katrin Berger.

– En ole koskaan työskennellyt maalivahdin kanssa, joka torjuu yhtä hyvin rangaistuspotkuja. Hän on parhaimmillaan, kun on tosi kyseessä, Chelsean päävalmentaja Hayes suitsutti saksalaista Bergeriä.

Ann-Katrin Berger tuulettaa.
Ann-Katrin Berger on hyvä maalivahti tiukoissa paikoissa. Kuva: Getty Images

32-vuotiaalla Bergerillä diagnosoitiin kilpirauhassyöpä toisen kerran elokuussa.

– Tytöt tietävät, että rakastan rangaistuspotkukilpailuja. Se on fantastista, minulla ei ole siinä mitään paineita. Paineet ovat toisessa päässä, ei minun sitä maalia pidä siinä tehdä, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu saksalaisvahti totesi.

Lyonin valtakausi ohi?

Chelsea ei ole koskaan voittanut naisten Mestarien liigaa. Kaudella 2020–2021 lontoolaisseura oli finaalissa, mutta Barcelona vei pidemmän korren selvästi maalein 4–0.

Lyon on Mestarien liigan kahdeksankertainen mestari, mutta nyt neljän parhaan joukossa ei ole yhtään ranskalaisjoukkuetta, sillä torstai-illan toisessa puolivälierässä Wolfsburg pudotti PSG:n jatkosta. Wolfsburg ja PSG pelasivat 1–1-tasapelin, mutta Wolfsburg eteni jatkoon yhteismaalein 2–1.

Keskiviikkona välieräpaikkansa sinetöivät Barcelona ja lontoolainen Arsenal.

Mestarien liigan välierät pelataan 22.–23.4. ja 29.–30.4. Mestarien liigan voittaja ratkeaa finaalissa 3. kesäkuuta Hollannin Eindhovenissa.

Naisten Mestarien liigan välieräparit:

Wolfsburg–Arsenal
Chelsea–Barcelona

Suosittelemme sinulle