Hyppää sisältöön

Sote-työntekijöiden laaja koronatestaus päättyy Satakunnassa – jatkossa suositaan kotitestejä

Satakunnassa on testattu flunssaoireisia sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä koronan varalta kolmen vuoden ajan. Nyt laaja testaus loppuu.

Hoitaja otti nenä-nielunäytettä Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingissä 2. heinäkuuta.
Flunssaoireisia sote-työntekijöitä ei enää jatkossa testata automaattisesti koronan varalta. Kuva: Silja Viitala / Yle
Antti Laakso

Satakunnassa luovutaan sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden laajasta koronatestaamisesta. Testausta on tehty kolmen vuoden ajan koronaepidemian alkamisen jälkeen.

Satakunnan hyvinvointialue tiedottaa, että jatkossa infektio-oireiselle henkilökunnalle suositellaan kotitestiä. Hengitystieoireiden aikana henkilökunta välttää potilaiden ja muiden työntekijöiden kohtaamista ja on joko sairauslomalla tai etätöissä, jos oireet ja työtehtävät sen sallivat.

Jos työntekijän oireet ovat hyvin lievät ja kotitesti on negatiivinen, voidaan hyvinvointialueen mukaan työskennellä hyvää käsihygieniaa noudattaen ja FFP2/3-suojainta käyttäen.

Maskisuositus pysyy

Muilta osin henkilökunnan maskisuositukset pysyvät ennallaan, eli maskia käytetään helmikuussa linjatun mukaisesti.

Maskin käyttö jatkuu päivystyspoliklinikoiden potilastiloissa, aikuisten vuode-, valvonta- ja teho-osastojen potilashuoneissa sekä kun hoidetaan näiden yksiköiden potilaita muualla sairaalassa. Lisäksi henkilökunta käyttää suu-nenäsuojusta lasten teho-osastolla ja tehovalvonnassa potilaiden lähihoidossa.

Myös osastoilla vierailevien omaisten ja riskiryhmiin kuuluvien potilaiden toivotaan edelleen käyttävän maskia.

Tilannetta arvioidaan uudestaan huhtikuun puolivälissä.

Epidemiakausi käynnissä

Epidemiakausi jatkuu edelleen Satakunnassa. Maakunnassa on todettu viime aikoina koronaviruksen aiheuttamien tartuntojen lisäksi erityisesti B-influenssaa ja RS-virusta.

Rokotusten takia koronan ja influenssan aiheuttama sairaalahoidon tarve on tällä hetkellä kohtuullisen vähäinen, mutta riskiryhmille virukset aiheuttavat vakavia tautimuotoja.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme