Hyppää sisältöön

Lämpövoimalan öljysäiliö paloi Helsingin Oulunkylässä

Energiayhtiö Helenin viestinnän mukaan kukaan ei ole loukkaantunut, eikä palo vaikuttanut liikenteeseen tai laitoksen tuotantoon. Tulipalosta levisi perjantaina iltapäivällä savua ympäristöön.

Paloauton varusteita.
Helsingin pelastuslaitos ei antanut arviota sammutustöiden kestosta, koska öljypalot ovat hankalia sammutettavia. Kuva: Matti Myller / Yle
Saara Hirvonen,
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingissä energiayhtiö Helenin Patolan lämpökeskuksessa oli perjantaina tulipalo. Huoltotöiden yhteydessä tyhjennetyn öljysäiliön raskaan polttoöljyn jämät syttyivät tuleen.

Kello 15 jälkeen Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että öljyjämät kytivät, ja niiden annettiin toistaiseksi palaa. Säiliö on tyhjä, ja sitä oltiin huoltamassa.

Palo levitti perjantaina iltapäivän aikana savua ympäristöön ilmanvaihtohormeista.

Helenin viestinnän mukaan kukaan ei loukkaantunut, palo ei vaikuttanut liikenteeseen eikä laitoksen tuotantoon.

– Patolassa on purkutyömaa menossa. Tulipalosta tulee tummaa savua ja hajuhaittoja, tilannetta selvitetään vielä, kertoo Linda Suni Helenin viestinnästä iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen perjantaina iltapäivällä puoli kolmen jälkeen. Palosta ei koitunut leviämisvaaraa, ja se on hallinnassa.

– Sammutustöiden kestoa on vaikea arvioida, sillä öljypalot ovat hankalia, sanoo päivystävä palopäällikkö Petri Korhonen Helsingin pelastuslaitokselta.

Paikalla oli 14 sammutusyksikköä.

Palopäällikkö Korhonen kertoi, että palo on saatu sammutettua puoli viiden aikaan alkuillasta. Laitoksen henkilökunta huolehtii palon jälkivartioinnista.

Oletko paikan päällä? Voit lähettää meille uutiskuvan tai -videon osoitteessa yle.fi/uutisvinkki.

Suosittelemme sinulle