Hyppää sisältöön

Kokkolan Energia tarjoaa uutta sähkötuotetta, jossa oma kulutus vaikuttaa hintaan

Aalto-sähkösopimuksessa on mukana perushinta, kiinteä hinta sekä oman kulutuksen osuus ja arvonlisävero.

Tuulivoimaloita järven ja metsän takana.
Sähkön hinta nousee kylminä ja tuulettomina päivinä, sillä sähköä tuotetaan nyt paljon tuulivoimalla. Arkistokuva. Kuva: Jesper Alm / Yle
Heini Holopainen

Kokkolan Energia tarjoaa kokkolalaisille uutta määräaikaista sähkösopimusta, jonka hintaan vaikuttaa kuluttajan oma sähkön käyttö.

Perusmaksun lisäksi osa hinnasta on kiinteä ja osa sidoksissa pörssihintaan. Kuluttaja voi pienentää laskuaan siirtämällä kulutusta edullisimmille tunneille.

Edullisemman tunnin määritteleminen vaatii nykyään aiempaa enemmän aktiivisuutta. Tuntihintoja voi seurata esimerkiksi Fingridin tuntihinta-sovelluksesta tai Nordpoolin nettisivuilta.

Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäki opastaa, että entinen nyrkkisääntö halvasta yösähköstä voidaan unohtaa.

– Nykyisin tuulivoimaa on niin valtavasti, että sähkön hinta nousee heti kylminä ja tuulettomina päivinä. Ennen sähkön hinta taas oli päivällä kalliimpaa ja yöllä halvempaa.

Vuoden mittaisen sopimuksen kiinteä energian hinta on hiukan alle 10 senttiä kilowattitunnilta (9,95) ja kahden vuoden taas vajaat yhdeksän ja puoli senttiä (9,45).

Perusmaksu on 3,50 euroa kuukaudessa.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, joka on nyt 10 % ja toukokuusta lähtien 24 %.

Sähkötuote on myynnissä vain Kokkolan alueella.

Suosittelemme